Controale rutiere în comuna Cornu Luncii. Un șofer s-a ales cu trei amenzi. Polițiștii au întocmit și dosar penalRural

Controale rutiere în comuna Cornu Luncii. Un șofer s-a ales cu trei amenzi. Polițiștii au întocmit și dosar penal

       Accesări: 685

Toleranță zero pentru abaterile la regimul rutier, toleranță zero și pentru infracțiuni. Poliția Rutieră Fălticeni și-a intensificat acțiunile de control și monitorizare în traficul auto pentru depistarea șoferilor care încalcă legea. Pentru a-i identifica mai ușor, agenții folosesc autospeciala neinscripționată.

Controalele planificate pentru ziua de vineri, 17 martie, s-au desfășurat pe raza comunei Cornu Luncii, unde conducătorii auto obișbnuiesc să calce pedala de accelerație mai mult decât ar trebui.

Printre cei verificați s-a aflat și un șofer din localitatea Frasin, pe care polițiștii fălticeneni l-au oprit la orele dimineții pe raza localității Sasca Nouă pentru că nu purta centura de siguranță.

Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, conducea o autoutilitară, pe relația Cornu Luncii către Spătărești, fiind găsit cu mai multe nereguli.

După verificările operate în baza de date, agenții au stabilit că șoferul posedă permis de conducere doar pentru categoria B și nu posedă permis de conducere pentru categoria C, masa maximă autorizată a autoutilitarei fiind de 4.600 kg.

Codrin Benta

Polițiștii fălticeneni au mai stabilit faptul că autoutilitara are și înmatricularea suspendată.

Șoferul a fost sancționat cu amendă în valoarea de 2.465 lei pentru că nu purta centurii de siguranță, lipsă documente prevăzute de lege și ITP expirat, de doi ani și jumătate, din 26 septembrie 2021.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”.

ȘTIRI