Controale de noapte ale polițiștilor SPR Vadu Moldovei. Materiale lemnoase confiscate de la doi șoferiRural

Controale de noapte ale polițiștilor SPR Vadu Moldovei. Materiale lemnoase confiscate de la doi șoferi

       Accesări: 1116

Transporturi de materiale lemnoase cu probleme sunt la ordinea zilei. Polițiștii SPR Vadu Moldovei acționează pe drumurile naționale și județene pentru a-i depista pe conducătorii auto și căruțașii care vor să-și rotunjească veniturile într-un mod care contravine legii. Pentru că sezonul rece se apropie, agenții au intensificat controalele, unele dintre acestea fiind desfășurate noaptea.

În două rânduri, patrulele SPR Vadu Moldovei au depistat două transporturi de materiale lemnos care nu erau în regulă.

Pe 14 septembrie, la ora 22:40, a fost oprită pentru control, pe raza localității Vadu Moldovei, autoutilitara condusă de un bărbat.

Conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru marfa transportată, iar polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii, aceștia au stabilit că bărbatul transporta cantitatea de 5,6 mc cherestea de esență molid.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 4.894 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Un alt control, o altă problemă.

Pe 15 septembrie, la ora 02:10, patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat.

Aceasta transporta conform avizului de însoțire cantitatea de 6,1 mc material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea reală de material lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici.

După inventarierea mărfii, aceștia au stabilit că bărbatul transporta cantitatea de 8,5 mc cherestea tivită de esență molid, cu 2,4 mc în plus față de cantitatea din documentul de transport.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010.

Materialul lemnos, în valoare de 2.154 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

ȘTIRI