Amenzile, taxele și impozitele locale ale contribuabililor din Fălticeni, Boroaia, Mălini, Cornu Luncii, Hârtop și Vadu Moldovei pot fi plătite și cu cardulLocal

Amenzile, taxele și impozitele locale ale contribuabililor din Fălticeni, Boroaia, Mălini, Cornu Luncii, Hârtop și Vadu Moldovei pot fi plătite și cu cardul

       Accesări: 5544

Facilități moderne pentru mii de persoane. Contribuabilii din mai multe localități ale zonei Fălticeni au la dispoziție mijloace moderne pentru achitarea taxelor și impozitelor locale. Administrațiile din mediul rural au adoptat în ultima perioadă sistemul de plată electronică, unul convenabil de ambele părți.

Comuna Mălini a fost prima localitate din zona Fălticeni care a oferit posibilitatea de a plăti taxele, impozitele, dar și amenzile cu cardul. Măsura s-a dovedit un succes.

Tot mai multe persoane fizice și juridice, din cele patru sate ale comunei, își plătesc dările locale cu cardul prin intermediul platformei InfoPay. Este o modalitate mai simplă și care scutește timp.

Și locuitorii din Fălticeni pot plăti taxele și impozitele cu cardul. Contribuabilii care vor să scaoe de cozi sau de un drum până la caseria primăriei pot intra pe platforma ghiseul.ro, iar pe baza unui cont și a unei parole pot accesa propriul cont de unde pot face plata.

Până acum cu 1.171 de persoane fizice și juridice s-au înscris în această platformă.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Autoritățile din comuna Vadu Moldovei au făcut și ele pasul spre plata electronică a dărilor locale. Localnicii pot achita taxele, impozitele și amenzile prin platforma InfoPay. Sunt acceptate cardurile bancare VISA, VISA Electron, MasterCard și Maestro, emise de orice bancă din orice țară.

De puțin timp și primăriile comunelor Cornu Luncii și Hârtop pun la dispoziția contribuabililor sistemul de plată electronică. Până acum s-au înscris șapte, respectiv doi contribuabili.

Cea mai nouă unitate administrativă prezentă pe platforma de plăți electronice este comuna Boroaia. Din 13 octombrie, contribuabilii din cele cinci sate ale localității pot plăti de pe telefon, laptop sau tabletă, dările către bugetul local prin platforma ghiseul.ro.

Serviciile de plata electronică, aflate la un clic distanță, a impozitelor și taxelor locale sunt servicii sunt practice și sigure.

Sistemul permite contribuabililor, persoane fizice sau juridice, să se informeze asupra datoriilor către bugetul local și să achite aceste datorii prin intermediul instrumentelor de plata electronică.

Un alt avantaj este acela că operațiunile legate de informare și de plata taxelor și impozitelor pe internet se pot efectua în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la primărie sau la sediul băncii.

Unde poți plăti electronic taxele și impozitele

Fălticeni – ghiseul.ro

Boroaia – ghiseul.ro

Cornu Luncii – ghiseul.ro

Hârtop – ghiseul.ro

Mălini – infopay.ro

Vadu Moldovei – infopay.ro

ȘTIRI