Consiliul Local Fălticeni va aproba bugetul pentru anul 2020. Investițiile pentru educație, sănătate și infrastructură ajung la 33 milioane de leiLocal

Consiliul Local Fălticeni va aproba bugetul pentru anul 2020. Investițiile pentru educație, sănătate și infrastructură ajung la 33 milioane de lei

       Accesări: 1021

Administrația locală din Fălticeni și-a făcut toate calculele pentru acest an și este pregătită să supună aprobării deliberativului prevederile bugetare pentru 2020.

În acest sens, Consiliul Local Fălticeni a fost convocat în ședință extraordinară, marți, 11 februarie, de la ora 16.00.

În ianuarie, proiectul de buget s-a aflat în etapa de consultare publică, înainte de a fi promovat pe ordinea de zi a aleșilor locali.

Documentul care se va afla pe masa de lucru a consilierilor locali prevede venituri estimate la peste 92,5 milioane de lei, dar și cheltuieli de peste 127,4 milioane de lei, cu surse de alimentare a diferenței necesare (excedentul anilor precedenți, subvenții pentru funcționarea anumitor sectoare, fonduri ale bugetului de stat și fonduri europene).

Peste un sfert din sumele bugetului local (33 milioane de lei) vor fi direcționate spre investiții în învățământ, infrastructură urbană, sănătate.  

Bugetul asigură și sumele necesare pentru salarii (aparatul propriu, instituțiile subordonate și Spitalul Municipal), cheltuieli cu bunuri și servicii, asistență socială, protecția mediului, burse școlare, susținerea cultelor, finantarea nerambursabilă a asociațiilor culturale, sportive, sociale, rambursări de credite.  

ȘTIRI