Comuna Vadu Moldovei va avea un Centru Comunitar Integrat. Primarul Bogdan Amariei anunță semnarea contractului de finanțare pe fonduri europeneRural

Comuna Vadu Moldovei va avea un Centru Comunitar Integrat. Primarul Bogdan Amariei anunță semnarea contractului de finanțare pe fonduri europene

       Accesări: 1733

Proiect nou și fonduri europene pentru comunitatea locală. Prin intermediul acestora Comuna Vadu Moldovei va avea un Centru Comunitar Integrat. Va fi primul obiectiv de acest gen din zona Fălticeni.

Primarul Bogdan Amariei a semnat marți, 8 iunie, contractul de finanțare.

De acum urmează procedurile specifice, achiziția proiectului tehnic, avizarea și începerea licitației.

Centru Comunitar Integrat este un centru de zi care se adresează persoanelor vârstnice și cu dizabilități. Aici vor putea fi desfășurate diferite activități, dar și consiliere psihologică sau terapie ocupațională.

Proiectul, realizat în parteneriat cu GAL Suceava Sud-Est, este destinat să ofere și servicii de asistență comunitară.

Alma Clinic

„Suntem pe drumul cel bun și am mulțumirea că avem un nou proiect cu finanțare asigurată. În comuna Vadu Moldovei vom construi un Centru Comunitar Integrat, unde dorim să oferim mai multe tipuri de servicii pentru persoanele vârstnice și pentru persoanele cu dizabilități.”, ne-a declarat primarul Amariei. „Mai sunt câțiva pași de făcut până la debutul lucrărilor, dar cel mai important capitol, cel al fondurilor pentru implementare, este asigurat. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. Așteptăm cu interes și vești de la București, în privința finanțării mai multor proiecte pentru comunitatea noastră.”

Valoarea proiectului se ridică la peste 860.000 de lei.

Viitorul Centru Comunitar Integrat va fi amplasat în zona medicală a localității Vadu Moldovei, în spațiul unde se mai află Centrul de Sănătate și Dispensarul uman.

Proiectul este finanțat de AFIR.

Primarul Iulian Amariei a mai anunțat și faptul că alte trei proiecte importante sunt la un pas să primească finanțare: înființare rețea de canalizare în Comuna Vadu Moldovei, construire și dotare dispensar uman în satul Nigotești, preluare construire Cămin Cultural în satul Dumbrăvița.

Proiectele amintite au intrat pe lista de sinteză la Compania Națională de Investiții (CNI).

ȘTIRI