Comuna Râșca organizează Festivalul de datini și obiceiuri pe stil vechi. Numeroși invitați vor veni la prima edițieRural

Comuna Râșca organizează Festivalul de datini și obiceiuri pe stil vechi. Numeroși invitați vor veni la prima ediție

       Accesări: 4864

Un nou eveniment apare pe agenda manifestărilor de Anul Nou. Un festival al datinilor și obiceiurilor de iarnă pe stil vechi va fi organizat și în Comuna Râșca. Va fi prima ediție, iar autoritățile locale spun că s-au pregătit cum se cuvine.

Evenimentul are loc vineri, 13 ianuarie stil nou/31 decembrie stil vechi, începând cu ora 15.

Numeroși invitați sunt așteptați la ediția inaugurală, ce se va desfășura în satul Slătioara, pe scena amenajată lângă Căminul Cultural.

Vor participa atât formații din zona Fălticeni, cât și din zonele Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc.

Primarul Ionuț Andreica este încântat și spune că la acest eveniment va avea sprijinul CJ Suceava.

„Reușim să deschidem un nou capitol pentru comuna noastră. Vom avea un al doilea eveniment organizat cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Pentru că avem o comunitate mare de ortodocși pe stil vechi ne-am gândit să desfășurăm o manifestare de genul acesta și în comuna Râșca.”, a explicat edilul comunei Râșca. „Suntem pregătiți să-i primim pe invitați. În egală măsură, îi invităm vinerea aceasta pe toți iubitorii de datini și obiceiuri de iarnă în localitatea Slătioara. Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Consiliului Județean Suceava.”

Luna trecută au avut loc alte două evenimente în comuna Râșca, unul desfășurat în parteneriat cu școala și un altul cu sprijinul primarului și al aleșilor locali. Este vorba despre Târgul de Crăciun și Datini și obiceiuri de iarnă (stil nou).

Vineri, 13 ianuarie, la Festivalul de datini și obiceiuri de Anul Nou pe stil vechi vor participa formații din Boroaia, Drăgușeni, Mălini, Bogdănești, Dolhești, Râșca, Slătioara, Berchișești, Ostra și Borca.

Evenimentul va include un program de aproximativ trei ore.

ȘTIRI