Comuna Rădășeni primește peste 16 milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în două sateRural

Comuna Rădășeni primește peste 16 milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în două sate

       Accesări: 746

Eficiența în administrația locală se măsoară prin rezultate. Comuna Rădășeni continuă procesul de dezvoltare locală prin atragerea de noi fonduri pentru realizarea unui nou obiectiv de investiții. Este vorba despre un amplu proiect destinat rețelelor de apă și canalizare.

Contractul de finanțare a fost semnat de către primarul Neculai Perju la Ministerul Dezvoltării, cu puțin timp înaintea sărbătorilor pascale.

Comuna Rădășeni obține în urma parafării documentelor suma de 16,5 milioane de lei.

Investiția este una dintre cele mai mari din actualul mandat și urmează să fie pusă în operă după finalizarea proiectului tehnic și procedurilor de licitație.

„Este un moment important pentru comunitatea și administrația locală din Rădășeni. Am reușit să semnăm contractul de finanțare pentru un nou și foarte important proiect.

Codrin Benta

Vom extinde rețeaua de apă și canalizare în comuna Rădășeni, în două sate. Suma este foarte mare și nu am fi reușit să-l realizăm fără ajutor guvernamental.”, ne-a declarat primarul Neculai Perju.

„Fondurile provin prin Programul „Anghel Saligny”.

Sperăm ca acest proiect să înceapă cât mai repede cu putință, după îndeplinirea celorlalte proceduri care nu sunt, în niciun caz, niște formalități.”

Noul proiect prevede extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare în satele Rădășeni și Lămășeni.

Demersul investițional este cuprins în Strategia Locală de Dezvoltare, care pune în lumină viziunea și proiectele administrației locale până în anul 2027.

Prin noua investiție peste 90% din populația celor două localități, Rădășeni și Lămășeni, se va putea branșa la rețeaua ce urmează să fie înființată.

Extinderile de rețea, apă și canalizare, vor fi realizate pe străzile Livada Mare, Narciselor, Horbaza, Prunului, Cireșului, Ștefan Tomșa, Cetățuie, Andronești, Pictorului, Agricultorului, Crângului, Rupturii, Dreptății, Vișinului, Caisului, Părului, Pelicanului, Cornului, Matei Corvin, Biserica Albă, Vasile Alecsandri, 1 Decembrie, La Râpă.

Lucrările sunt de anvergură și se vor întinde pe durata mai multor luni. Valoarea totală se ridică la 16,97 milioane de lei, contribuția Primăriei comunei Rădășeni, în acest proiect. fiind de 470.000 de lei.

ȘTIRI