Comuna Fântâna Mare va avea un cămin cultural 4 în 1: Sală de conferințe, bibliotecă, muzeu și sală de festivitățiRural

Comuna Fântâna Mare va avea un cămin cultural 4 în 1: Sală de conferințe, bibliotecă, muzeu și sală de festivități

       Accesări: 2877

S-a dat startul un nou proiect în zona Fălticeni. Pe lângă investițiile pentru infrastructura de apă și canalizare, reabilitare școli, modernizare drumuri, în această perioadă se derulează și investiții în domeniul cultural. În Comuna Fântâna Mare se lucrează de zor la un obiectiv ce va aduce în prim plan manifestări cu caracter artistic, muzical, educațional și cele cu caracter tradițional.

Este vorba de primul cămin cultural din localitate.

Obiectivul este unic în județul Suceava prin prisma conceptului estetic și funcțional.

Potrivit proiectului tehnic, căminul cultural va avea un muzeu, o bibliotecă, o sală de conferințe și, bineînțeles, o sală de festivități. Aceasta va dispune de 200 de locuri, scenă și grupuri sanitare.

Sala de conferințe va avea 42 de locuri, sistem audio și video. Printre dotările pe care obiectivul le va primi în cadrul proiectului, se mai află echipamentele IT și sistemul de iluminat pentru scenă.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Căminul Cultural va avea încăperi pentru garderobă, birouri și depozitare.

„Sunt foarte încântat de acest proiect. Căminul Cultural este foarte frumos și pot spune că va fi unul multifuncțional. Vom avea nu numai sală de festivități, ci și un muzeu, o bibliotecă și o sală de conferințe.”, ne-a declarat primarul Vasile Mucilenița. „La un acest de proiect, cu sursă de finanțare atât locală cât și guvernamentală, avem asigurată și finanțarea pentru partea de dotări.”

Lucrările sunt realizate de firma suceveană Safesteel și au început pe 20 mai 2020 și urmează să fie încheiate în iulie 2021.

Primul cămin cultural din comuna Fântâna Mare se întinde pe o suprafață de 600 de metri pătrați. Investițiile totale se ridică la 3 milioane de lei.

Finanțarea este asigurată de CNI (2,6 milioane de lei) și Primăria Comunei Fântâna Mare (340.00 de lei).

Primarul Vasile Mucilenița susține că după finalizarea lucrărilor și darea în folosință vrea să „boteze” obiectivul cu numele unei personalități locale. Edilul are deja câteva propuneri pe care la va dezvălui la momentul oportun.

În privința proiectelor finalizate în Comuna Fântâna Mare s-au încheiat mai multe proiecte derulate în perioada 2016-2020: modernizarea Școlii Gimnaziale „Ion Muceleanu” (corpul A), Centrul Medical de Permanență (singurul din zona Fălticeni) modernizarea iluminatului public, modernizarea de drumuri comunale, înființarea rețelei de apă potabilă în satul Praxia și dotarea grădiniței din satul Cotu Băii.

ȘTIRI