Comuna Dolhești obține 2 milioane de lei pentru un nou proiect. Alte cinci proiecte sunt depuse pentru finanțareRural

Comuna Dolhești obține 2 milioane de lei pentru un nou proiect. Alte cinci proiecte sunt depuse pentru finanțare

       Accesări: 1348

Satul românesc se dezvoltă cu ajutorul fondurilor europene. Comuna Dolhești are un nou proiect prin intermediul căruia primește aproximativ 2 milioane de lei. Suma va fi folosită pentru implementarea unor infrastructuri inteligente la nivel local.

Investiția va permite achiziția de sisteme de transport moderne și tehnologii din domeniul informațiilor și comunicațiilor ce contribuie la îmbunătățirea mobilității.

Prin același proiect este vizat și sectorul de administrare locală, care va fi optimizat pentru un impact mai bun în relația cu cetățenii.

Finanțarea, obținută de la Ministerul Dezvoltării, provine atât din fonduri europene, cât și guvernamentale, direcționate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Obiectivele noului proiect

„Reușim să atragem noi fonduri pentru comunitatea locală. Sunt bani pentru dezvoltare și eficientizare într-un proiect pe care l-am depus anul trecut.

Mă bucur că aceste resurse ajung în Comuna Dolhești, care face un nou pas important în direcția dezvoltării.”, ne-a declarat primarul Cristinel Bărculescu.

„Avem multe proiecte realizate până în prezent, iar altele urmează să fie implementate.

Vreau să subliniez faptul că suntem activi și avem în plan atragerea altor fonduri importante pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus pentru anul în curs, dar și anul viitor.”

Obiectivele noului proiect sunt asigurarea unui climat curat, civilizat și sigur pentru localnici, compensarea decalajelor dintre mediul rural și cel urban, cât și creșterea gradului de satisfacție al cetățenilor față de administrația publică locală.

Un alt scop al proiectului amintit este cel privind creșterea calității serviciilor publice și extinderea ariei de activitate și dezvoltarea interacțiunii cu cetățenii.

Tehnologiile inteligente vor permite monitorizarea infrastructurii de iluminat public, monitorizarea parametrilor de mediu, instalarea de mobilier stradal inteligent, creșterea ariilor iluminate și creșterea calității serviciilor publice comunitare.

Cristinel Bărculescu, edilul comunei Dolhești, mai spune că alte cinci proiecte de dezvoltare au fost depuse pe diverse programe, iar aprobarea pentru primirea fondurilor este doar o chestiune de timp.

Acestea vor fi detaliate după semnarea contractelor de finanțare.

ȘTIRI