Comuna Bogdănești primește fonduri europene de circa 5 milioane de lei. Noi investiții pentru drumuri localeRural

Comuna Bogdănești primește fonduri europene de circa 5 milioane de lei. Noi investiții pentru drumuri locale

       Accesări: 3218

Vești bune la sfârșit de săptămână. Comuna Bogdănești primește fonduri importante pentru modernizarea infrastructurii de drumuri locale. Demersurile inițiate de primarul Cristian Sopon au dat roade, după ce documentațiile întocmite și avizate de specialiști au fost depuse la AFIR pentru obținerea finanțării.

Valoarea proiectului se ridică la peste 5 milioane de lei.

Contribuția Comunei Bogdănești se ridică la peste 1 milion de lei, în acest proiect finanțat în proporție de 90% din fonduri europene.

Investiția prevede asfaltarea și modernizarea mai multor tronsoane de drumuri comunale (străzi) care acum sunt acoperite cu pietriș.

Prin intermediul acestui proiect vor fi asfaltați 7,7 kilometri de drumuri care leagă diverse obiective locale, străzi unde se află un număr important de gospodării.

Cristian Sopon, edilul localității, și-a exprimat satisfacția pentru această reușită pe plan administrativ, care completează pachetul de investiții aflat în derulare, fonduri destinate să accelereze dezvoltarea comunității.

De menționat faptul că la nivelul județului Suceava doar două localități, comunele Bogdănești și Vadu Moldovei, au primit fonduri europene pentru proiecte de modernizare ale drumurilor locale, prin submăsura 7.2.

„În calitate de primar, lucrul care îmi aduce satisfacția cea mai mare este atunci când munca de birou începe să se transforme în muncă de teren. Altfel spus, munca de birou depusă anul trecut cu elaborarea, depunerea și susținerea documentației de finanțare pentru asfaltarea a 7,7 km de drumuri de interes local, s-a dovedit una fructuoasă.”, a declarat primarul comunei Bogdănești. „Astăzi, 28 martie 2024, am primit vestea cea bună: proiectul nostru în valoare de peste 1 milion de euro, cu finanțare prin fonduri europene, a fost accepta. În concluzie, iterez faptul că execuția propriu-zisă a unui proiect este secvența care se vede, însă fără volumul imens de muncă de birou depusă luni sau ani în avans, niciunul dintre aceste proiecte nu are sorți de izbândă.”

Prin acest proiect vor fi asfaltate 13 străzi: Strada Ocol, Strada Primăverii, Strada Plopi Noi, Aleea Ocol, Aleea Spiru Haret, Aleea Ioana Nistor, Aleea Profesor Solcanu, Aleea Leț, Aleea Preot Prisecariu, Aleea Română, Strada Plopi, Strada Morilor.

Obținerea finanțării este doar primul pas. Va urma întocmirea proiectului tehnic și licitația pentru lucrările de modernizare.

Primarul Sopon este optimist în privința celorlalte două etape și speră ca investiția să fie pusă în operă din vara acestui an.

La momentul actual, Comuna Bogdănești derulează proiecte pentru extinderea rețelei de apă și canalizare, modernizarea și reabilitarea energetică la Căminul Cultural și construirea unui nou pod.

Cel mai amplu proiect de investiție din ultimii 40 de ani, la nivel local, urmează să înceapă în primăvara acestui an.

Este vorba despre înființarea rețelei de gaz natural, rețea care va permite branșarea unui număr ridicat de gospodării.

ȘTIRI