Comisarul șef Iulian Radu este noul adjunct al Poliției Fălticeni. Conducerea S.P.R. Preutești revine unei femeiLocal

Comisarul șef Iulian Radu este noul adjunct al Poliției Fălticeni. Conducerea S.P.R. Preutești revine unei femei

       Accesări: 9892

Mișcări la vârful unor structuri din cadru I.P.J. Poliția Municipiului Fălticeni are din această lună un nou șef adjunct. Comisarul Radu Iulian întregește comanda unității alături de subcomisarul Vasile Grădinaru.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava l-a împuternicit pe această funcție pentru următoarele șase luni.

Radu Iulian este de peste 20 de ani în structurile de poliție.

Până acum două săptămâni a fost șeful Secției Poliție Rurală Preutești.

Împuternicirea comisar șef Iulian Radu vine în contextul în care fostul adjunct al Poliției Municipiului Fălticeni, comisarul șef Dumitru Monor, a fost la rândul său împuternicit pentru șase luni la conducerea Serviciului de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Între timp, în locul comisarului șef Iulian Radu, la conducerea S.P.R. Preutești, a fost numită temporar inspectorul Iulia Vântu.

De menționat că pentru ambele funcții de conducere ale Poliției Municipiului Fălticeni, cea de șef și adjunct șef, s-au făcut împuterniciri, posturile urmând să fie scoase la concurs la o dată ulterioară.

Iulian Radu are 44 de ani și s-a născut la Fălticeni. Studiile preuniversitare le-a încheiat la Liceul „Nicu Gane”.

Absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, el va păși în structurile poliției în anul 1998.

Trei ani mai târziu încheie un curs postuniversitar de criminologie, iar 2010 studii universitare de masterat de management organizațional.

Din același an începe ascensiunea în carieră ca ofițer principal la Ordine Publică în mediul urban și rural.

În anul 2004 devine șef al unei Formațiunii Poliție Rutieră Fălticeni, iar din 2007 preia funcția de adjunct șef la S.A.S (Serviciul Acțiuni Speciale).

Radu Iulian ajunge în perioada 2009 – 2012 șef de birou la ordine publică și la biroul silvic din cadrul I.P.J. Suceava

Între 2012 și 2013 șef de secție la Secția 12 Poliție Rurală Preutești, iar un an mai târziu preia postul prin concurs. Rămâne conducere până la începutul lunii aprilie 2020.

Din 6 aprilie 2020 este împuternicit adjunct al șefului Poliției Municipiului Fălticeni.

Comisarul șef Iulian Radu afirmă că obiectivul său principal este menținerea unui climat de liniște și ordine pe raza de competență, diminuarea infracționalității și siguranța traficului și circulației rutiere.

Noul adjunct al șefului Poliției Municipiului Fălticeni lansează un apel către populație este ca în această perioadă grea pentru toți să respecte prevederile în vigoare privind starea de urgență. În aceste condiții, el reiterează ideea că „dacă rămânem în casă ne facem bine!”

ȘTIRI