Colegiul „Vasile Lovinescu” face înscrieri pentru școala profesională. Elevii vor primi bursă lunară de 200 de leiEducație

Colegiul „Vasile Lovinescu” face înscrieri pentru școala profesională. Elevii vor primi bursă lunară de 200 de lei

       Accesări: 2726

Absolvenții de gimnaziu se pot orienta încă de pe acum pentru o meserie. Cei care doresc să obțină o calificare, într-un domeniu unde nevoia de personal este în creștere, Colegiul „Vasile Lovinescu” este o opțiune cât se poate de bună. Unitatea de învățământ din Fălticeni face înscrieri în această perioadă pentru școala profesională.

Viitorii liceeni care vor să deprindă tainele câtorva meserii au posibilitatea de a alege una dintre cele patru calificări pentru anul școlar 2021-2022.

Oferta educațională include calificări de top pe piața muncii.

Elevii pot opta pentru cursurile de mecanic auto sau horticultor. Cei care doresc să lucreze în domeniul alimentației publice pot alege cursurile de brutar-patiser-preparator produse făinoase sau preparator produse din carne și pește

Unitatea de învățământ are 72 de locuri disponibile.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La clasele de mecanică auto și horticultură sunt câte 24 de locuri, iar la clasele de patiser și preparator produse din carne și pește sunt câte 12 locuri.

Unul dintre avantajele școlii profesionale este acela fiecare elev primește lunar o bursă de 200 lei pe timpul școlarizării. Mai mult decât atât, șansele unei angajări, la terminarea liceului, sunt foarte mari.

Supranumit și „Școala fără șomeri”, învățământul profesional oferă stagii de pregătire practică și cursuri cu durata de minim trei ani.

Cei care doresc să se înscrie la școala profesională ar trebui să se grăbească.

Cererile se depun până miercuri, 14 iulie. Conducerea unității de învățământ anunță că și după această dată se fac înscrieri, pentru elevii respinși la proba de preselecție sau elevi care nu s-au înscris până pe data menționată.

Lista finală a candidaților înscriși va fi afișată pe 20 iulie, iar repartiția finală va fi anunțată pe 26 iulie.

Colegiul „Vasile Lovinescu” oferă servicii educaţionale pentru tinerii şi adulţii din localitate şi din zona arondată municipiului Fălticeni.

ȘTIRI