Accesări: 8178

Manifestări cu aer de sărbătoare în miez de vară. Jumătatea lunii iulie aduce pentru câteva zile un buchet de activități prilejuite de Zilele Municipiului Fălticeni. Acțiunile sportive, culturale, artistice și religioase, dar și cele festive vor oglindi diversitatea acestui eveniment care anul acesta a început mai devreme.

Evenimentul se desfășoară pe etape, între 10 și 25 iulie.

Activitățile sportive au deschis programul ediției 2021, sâmbătă, 10 iulie, fiind organizat concursul local de înot „Cupa Nada Florilor”, desfășurat la Baza de agrement cu același nume.

Începând de luni, 12 iunie, are loc turneul de tenis de câmp pentru seniori, care se va încheia duminică, 18 iunie.

Sâmbătă, 17 iunie, va fi ziua tenisului de masă. Pentru prima dată, municipiul Fălticeni găzduiește o competiție cu participare internațională în cadrul circuitului AMATUR, unde sportivii români vor concura cu cei din Ucraina și Republica Moldova.

Mahanu Design

În cursul acestei săptămâni va fi deschis și parcul de distracție de pe Stadionul „Nada Florilor”.

Iubitorii tenisului de câmp sunt invitați duminică, 18 iulie, de la ora 9, să-i urmărească pe cei tineri practicanți ai sportului alb care vor fi prezenți la competiția „Cupa Municipiului Fălticeni” din cadrul circuitului Tenis 10, aflat sub girul Federației Române de Tenis.

Ultima activitate sportivă are loc tot duminică, de la ora 11. Microbiștii sunt așteptați pe stadionul „Constantin Jamaischi” (fostul Stadion al Tineretului) să urmărească o partidă de fotbal cu jucători care nu mai activează în plan sportiv (Old Boys).

De la Zilele Municipiului Fălticeni nu are cum să lipsească Nunta de Aur. Cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie vor participa la slujba de binecuvântare. Evenimentul are loc marți, 20 iulie, de la ora 16. Dacă în ultimii ani evenimentul s-a desfășurat la Catedrala Învierii, începând din acest an se reia tradiția oficierii slujbei, cât și înmânarea diplomelor aniversare, la Biserica „Sfântul Ilie”.

Procesiunea cu moaștele sfinților dobrogeni Epictet și Astion va avea loc luni, 19 iulie, de la ora 17, iar duminică va fi săvârșită liturghia în cinstea Sfântului Ilie, ocrotitorul Fălticeniului.

Iubitorii de cultură sunt poftiți la două lansări de carte, duminică, 18 iulie, Alexa Pașcu lansează la Biblioteca Municipală cea mai nouă apariție publicistică, intitulată „Vis spulberat”, iar luni, 19 iulie, Constantin Bulboacă și Radu Bercea aduc în atenție o carte de epigrame și caricaturi,

Activitățile artistice vor completa seria manifestărilor „Zilele Municipiului Fălticeni”.

Marți seara, pe 20 iulie, la pontonul din zona Complexului de Agrement „Nada Florilor” vor avea loc Gala laureaților festivalului interjudețean „Șezătoarea copiilor” și spectacole muzicale susținute de grupurile vocale îndrumate de profesoara interpretă Maria Tanasă și solista Lenuța Rusu.

Autoritățile locale au în programul ediției 2021 și o festivitate de premiere dedicată elevilor cu rezultate deosebite la Evaluarea Națională și Bacalaureat, ce va avea loc duminică, 18 iulie, de la ora 17, dar și un foc de artificii pe 20 iulie, în piața centrală „Nada Florilor”, de la ora 23.

Ciclul manifestărilor va fi încheiat pe 25 iulie cu expoziția și parada mașinilor de epocă din centrul orașului.

Primăria Fălticeni și Consiliul Local Fălticeni sunt organizatorii acestui eveniment. Fondurile alocate pentru ediția din acest an se ridică la 161.000 de lei.

Program Zilele Municipiului Fălticeni. Ediția 2021

Sâmbătă / 10 iulie

 • Ora 10.00 – Concurs de înot „Cupa Nada Florilor” (Baza de Agrement „Nada Florilor”)

Luni – Duminică / 12-18 iulie

 • Turneu tenis de câmp Old-Boys (Baza de Agrement „Nada Florilor”)

Sâmbătă / 17 iulie

 • Ora 9.00 – Tenis de masă, Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni” (Sala de sport „Gabriel Udișteanu”)
 • Ora 17.00 – Colocviul Vasile Lovinescu (Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”)

Duminică / 18 iulie

 • Ora 9.00 – Turneu tenis de câmp pentru copii- Circuitul Tenis 10 (Baza de Agrement „Nada Florilor”)
 • Ora 11.00 – Fotbal Old-Boys (Stadionul „Constantin Jamaischi”)
 • Ora 17.00 – Premierea elevilor cu rezultate deosebite la Bacalaureat și Evaluarea Națională (Ponton – Baza de agrement „Nada Florilor”)
 • Ora 17.30 – Spectacol artistic (Ponton – Baza de agrement „Nada Florilor”)
 • Ora 18.00 – Lansarea cărții „Vis Spulberat” – Autor: Alexa Pașcu
 • (Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”)

Luni / 19 iulie

 • Ora 17.00 – Procesiune religioasă cu moaștele sfinților Epictet și Astion
 • Ora 19:00 – Lansarea cărții „Epigrame și caricaturi cu și fără COVID”. Autori: Constantin Bulboacă și Radu Bercea (Centrul Cultural G.V. Birlic)

Marți / 20 Iulie

 • Ora 8:00 – Slujba sărbătorii de Sfântul Ilie (Biserica „Sfântul Ilie”)
 • Ora 15:00 – Festivalul folcloric interjudețean „Șezătoarea copiilor” – Gala Laureaților. (Ponton – Baza de agrement „Nada Florilor”).
 • Ora 16:00 – Nunta de Aur (Biserica Sfântul Ilie)
 • Ora 18:30 – Spectacol folcloric: Formația „Portativ”, Grupul vocal folcloric „Moldava”, Grupul vocal folcloric „Micii Răzeși”, Grupul vocal folcloric „Dorulețul”, Grupul vocal folcloric „Balada” (Ponton – Baza de Agrement „Nada Florilor”).
 • Ora 23:00 – Foc de artificii (Piața „Nada Florilor”)

Duminică / 25 iulie

 • Ora 10.00 – Roți Legendare. Expoziție de mașini istorice în zona centrală

ȘTIRI