Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” va amenaja două laboratoare inteligente. Proiect finanțat cu 700.000 de leiEducație

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” va amenaja două laboratoare inteligente. Proiect finanțat cu 700.000 de lei

       Accesări: 904

Actul educațional local devine tot conectat la instrumentele și tehnologiile moderne. Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” anunță începerea implementării unui proiect mult așteptat de elevi și profesori. Unitatea de învățământ din Fălticeni va avea două laboratoare inteligente de tip STIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), complet echipate

Sălile vor fi dotate cu sisteme de ultima generație, prin intermediul unei finanțări nerambursabile în valoare de peste 702.000 lei.

Fondurile au fost atrase în cadrul apelului de proiecte „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor” din PNRR.

Laboratoarele inteligente, ce vor fi amenajate sub forma unor săli de curs moderne, vor asigura accesul elevilor la educație digitală avansată prin învățarea utilizării de echipamente de tip Industry 4.0 și prin accesul la conținuturi digitale de învățare.

Altă veste bună este că un laborator va fi destinat profilului real, iar un laborator va fi creat pentru elevii profilului uman.

Mahanu Design

Dotate cu echipamente tehnologice, dotări suport și conținut educațional specific, ambele laboratoare inteligente STIAM vor fi interconectate într-o rețea unitară.

Cadrele didactice din cadrul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” vor urma cursuri de formare pentru utilizarea echipamentelor și programelor la un nivel ridicat de expertiză.

Țintele acestui proiect sunt impactul pozitiv asupra actului educațional, învățarea digitală de calitate și inovatoare fiind captivantă și interactivă, care vor completa metodele tradiționale și vor oferi platforme de colaborare și de creare de cunoștințe.

Profesorul doctor Palaghia Radion, directorul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, ne-a declarat că „prin acest proiect, colegiul se aliniază la tendințele educaționale la nivel global și contribuie la îmbunătățirea calității învățământului din România. În era tehnologiei 4.0 şi 5.0 ne propunem să creștem tineri deschiși la minte, adaptabili la schimbare, la nou, care să poată răspunde cerințelor antreprenoriale și pieței muncii în viitor.”

ȘTIRI