Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” dispune de un nou teren de sport dotat cu nocturnă și gazon sinteticLocal

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” dispune de un nou teren de sport dotat cu nocturnă și gazon sintetic

       Accesări: 477

Infrastructura școlară locală se înnoiește. Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din municipiul Fălticeni beneficiază acum de un teren de sport cu gazon artificial. Inaugurat la sfârșitul săptămânii trecute, obiectivul a fost realizat cu fonduri de la bugetul local.

Acesta este cel de-al cincilea teren de sport multifuncțional din municipiul Fălticeni, după cele de la Colegiul Nicu Gane, Colegiul Vasile Lovinescu, Școala Gimnazială „Ion Irimescu” și Baza de agrement „Nada Florilor”.

Momentul deschiderii oficiale a fost marcat de o competiție sportivă, un turneu de fotbal la care au participat echipele celor trei colegii din Fălticeni.

Au fost prezenți primarul Cătălin Coman, reprezentantul Inspectoratului Școlar Suceava, inspectorului de specialitate educație fizică și sport, Iulian Darabă, și profesorii de sport ai unităților de învățământ.

Noul teren dispune de o suprafață de gazon sintetic de aproape 1200 m.p. Spațiu este împrejmuit și este prevăzut cu nocturnă și va fi folosit pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a orelor de educație fizică și sport.

„Este al cincilea teren de sport multifuncțional, cu gazon sintetic, realizat în municipiul Fălticeni, în ultimii ani, pe care se poate juca în condiții foarte bune fotbal, volei, tenis, baschet și se poate practica atletismul.”, a declarat primarul Cătălin Coman. „Amenajarea terenurilor sintetice face parte dintr-un proiect mai amplu, început în urmă cu șapte ani, pentru asigurarea infrastructurii. Terenul este destina pentru competiții la nivel de copii, juniori și seniori și pentru a asigura partea de pregătire în timpul orelor de educație fizică pentru elevi.”

Primar Cătălin Coman

Terenul va fi întrebuințat pentru pregătirea echipelor sportive.

În același timp, acesta va putea fi folosit și iubitorii sportului, care vor plăti o taxă de închiriere, diferențiată pe timpul zilei și seara, atunci când este utilizată nocturna.

Investiţia de la Colegiul Mihai Băcescu se ridică la 200.000 lei.

„Astăzi școala noastră inaugurează un obiectiv important al bazei materiale, terenul de sport, realizat în totalitate la standarde de calitate. Terenul va permite realizarea în cele mai bune condiții a activităților sportive desfășurate de elevii noștri.”, a spus Claudia Suseanu, directoarea Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”. „Mulțumim Primăriei Municipiului Fălticeni și domnului primar pentru sprijinul acordat, nu doar în realizarea acestui obiectiv deosebit de util pentru elevii noștri, dar și pentru toate investițiile realizate până acum în școala noastră”.

Claudia Suseanu- directoarea Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”

Terenurile sintetice amenajate la Fălticeni completează investițiile realizate pentru construirea celor două noi săli de sport de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, dată în folosință în primăvara acestui an.

La acestea se adaugă investițiile alocate din bugetul local pentru renovarea și dotarea cu echipamente sportive a sălilor de sport de la Școlile Gimnaziale „Ion Irimescu” și „Mihail Sadoveanu” și de la colegiile Nicu Gane și Mihai Băcescu.

Infrastructura pentru sportul de masă a fost modernizată treptat, fonduri de la bugetul local fiind direcționate pentru construcția terenului de tenis cu zgură la Baza Nada Florilor, reabilitarea suprafeței de joc, realizarea unei moderne piste de atletism și acoperirea tribunei principale a stadionului Tineretului.

Autoritățile locale și-au propus ca în anul 2020 să finalizeze lucrările la cel de-al doilea teren de sport al colegiului, amplasat în spatele cantinei, cu suprafață de joc asfaltată.

ȘTIRI