Colegiul „Mihai Băcescu” își va schimba radical aspectul exterior și interior. Investiție realizată de Primăria FălticeniExclusiv

Colegiul „Mihai Băcescu” își va schimba radical aspectul exterior și interior. Investiție realizată de Primăria Fălticeni

       Accesări: 3140

Dezvoltarea și înnoirea infrastructurii locale de educație are prioritate maximă. Municipiul Fălticeni are la ora actuală cea mai modernă rețea școlară dintre toate orașele județului Suceava. Noua creșă „Sfânta Ana”, noua grădiniță „Voinicelul”, reabilitările complete ale Școlilor Gimnaziale „Ioan Ciurea” și „Ion Irimescu”, trei noi săli de sport, două noi cantine școlare, modernizarea cantinei și sălii de sport de la Colegiul Național „Nicu Gane”, reabilitarea internatului de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, grădinița „Scufița Roșie” și dotările din grădinițe, licee și școli sunt proiectele care au schimbat fața sistemului de învățământ, oferind condiții dintre cele mai bune celor peste 8.000 de elevi, liceeni și preșcolari.

Investițiile în sistemul de educație continuă cu un nou proiect destinat Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

Cel mai tânăr liceu din Fălticeni intră în reabilitare capitală, fondurile fiind asigurate integral de la bugetul local.

Lucrările, începute recent, prevăd schimbări radicale la exterior și interior.

Este vorba despre modernizarea corpului principal al clădirii, construit în urmă cu mai bine de cinci decenii.

Mahanu Design

Mai multă culoare și lumină

Investițiile sunt cifrate la 2 milioane de lei, iar la finalul acestora cei aproximativ 1.500 de elevi vor beneficia de condiții cum nu au fost niciodată la acest colegiu.

Schimbările vor fi în ton cu titulatura de „Școală europeană” dobândită de ceva vreme de Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Proiectul de reabilitare și modernizare va da culoare la exterior, după cum arată imaginile computerizare alăturate.

Noul concept va aduce la interior mai multă lumină naturală și un ambient foarte plăcut.

Exteriorul clădirii va fi anvelopat pentru eficiență termică ridicată și va fi personalizat prin culori vii.

Tâmplăria exterioară și interioară va fi înlocuită, la fel și pardoselile și instalațiile termice, iar sălile de clasă vor avea sisteme de iluminat moderne și economice. Grupurile sanitare vor fi renovate, iar tencuielile vor fi schimbate cu unele de ultimă generație.

Printr-un alt proiect, recent aprobat, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” va avea mobilier nou și alte dotări necesare unui act educațional în ton cu timpurile actuale.

La interior vor fi făcute schimbări de efect.

Pe lângă noua ambianță din sălile de curs, proiectul prevede modificări și reconfigurări ale unor spații care vor înfrumuseța interiorul colegiului.

Lucrările vor dura 12 luni, iar procesul educativ nu va afectat. Pe lângă cele 2 milioane de lei alocate, Primăria Municipiului Fălticeni va achiziționa un echipament în valoare de 500.000 de lei pentru creșterea eficienței și confortului termic în sălile de curs.

ȘTIRI