Cinci tinere soliste din Râșca, Preutești, Boroaia, Forăști și Podeni au fost premiate la un Festival InterjudețeanRural

Cinci tinere soliste din Râșca, Preutești, Boroaia, Forăști și Podeni au fost premiate la un Festival Interjudețean

       Accesări: 3415

Folclorul are reprezentanți de vază în rândul generației tinere. Numeroși copii din mediul rural au ales să ducă mai departe comorile muzicii populare românești, spre bucuria părinților și a promotorilor de tradiții. Zona Fălticeni nu duce lipsă de astfel de talente care, nu de puține ori, au câștigat premii importante.

Anița Drăgan, Cristina Pîntea, Sofia Ursu, Andreea Achiței și Anastasia Mierlă sunt un exemplu în acest sens, ele reușind să se remarce la Festivalul Concurs Interjudețean „Bucovina – tradiție, cultură, spiritualitate”.

Cristina Pîntea (Boura) și Sofia Ursu (Boroaia) au obținut fiecare premiul III, iar Andreea Achiței (Preutești) a câștigat o mențiune.

În mod deosebit s-a evidențiat Anastasia Mierlă (Podeni) care s-a întors de la festivalul concurs cu Premiul Special, pentru melodia „Busuioc moldovenesc”. Trofeul festivalului i-a revenit Aniței Drăgan din comuna Râșca.

Tinerele soliste sunt pregătite de profesoara și interpreta Lenuța Rusu și au reprezentant Clubul Copiilor din Fălticeni.

Alma Clinic

La Secțiunea „Interpretare vocală” au fost înscriși 69 de participanți. Solistele și soliștii au dovedit un grad ridicat de pregătire, concurența fiind acerbă pentru premiile juriului, din care au făcut parte Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru disciplina Religie, și Gabriela Teișanu, consultant artistic la Centrul Cultural Bucovina.

Demn de menționat este faptul că trofeul festivalului revine pentru a treia oară la Clubul Copiilor Fălticeni.

Organizatorii evenimentului sunt profesorii Vasile Schipor și Angela Chachula.

Concursul interjudețean, organizat pe 18 februarie, s-a desfășurat în localitatea Vicovu de Sus.

ȘTIRI