Accident mortal în comuna Slatina. Un tânăr de 15 ani și-a pierdut viața. El se deplasa cu rolele pe partea carosabilăRural

Accident mortal în comuna Slatina. Un tânăr de 15 ani și-a pierdut viața. El se deplasa cu rolele pe partea carosabilă

       Accesări: 5572

Plimbările cu rolele se pot transforma în adevărate tragedii, dacă nu sunt respectate regulile de circulație. Un tânăr de 15 ani și-a pierdut viața, după ce a fost surprins și accidentat de un autoturism. Adolescentul se deplasa cu rolele pe partea carosabilă, când mașina l-a lovit.

Tragicul accident s-a întâmplat în comuna Slatina.

Impactul i-a fost fatal pietonului care se deplasa pe aceeași direcție de mers cu autoturismul.

Polițiștii spun că tânărul nu avea aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent–reflectorizante, icare i-ar fi asigurat vizibilitate și un sentiment în plus de siguranță.

Accidentul s-a produs sâmbătă seara, în jurul orei 21.

Mașina era condusă de un tânăr de 26 de ani din comuna Mălini care se deplasa din direcția Slatina către Găinești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. El a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ”ucidere din culpă”.

Polițiștii atrag atenția asupra faptului că persoanele care se deplasează pe role sunt considerate pietoni și sunt obligate să respecte anumite reguli de circulație atunci când se află în zona drumurilor publice.

Conform legislației rutiere în vigoare, persoanele care se deplasează pe dispozitive cu role sunt considerate pietoni și au obligații în zona drumului public. Astfel, acestea trebuie să se deplaseze doar pe trotuar, iar atunci când acesta nu există, deplasarea se face pe acostamentul din partea stângă a drumului pe direcția de mers a pietonilor sau cât mai aproape de marginea părții carosabile, atunci când nu este acostament.

De asemenea, este interzisă deplasarea pe pistele pentru biciclete amenajate și semnalizate corespunzător. Pe timp de noapte, atunci când se deplasează pe marginea părții carosabile a drumului, care nu este prevăzut cu trotuar, trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină vizibilă din ambele sensuri.

Pietonii sau persoanele care se deplasează cu rolele și sunt accidentate pentru că nu au respectat obligațiile stabilite de normele rutiere, iar celelalte persoane implicate au respectat legea, poartă întreaga răspundere. Un alt aspect important este acela că această categorie de participanți la trafic, dacă nu respectă regulile de circulație, sunt trase la răspundere. Pot primi 2-3 puncte de amendă.

Polițiștii îi sfătuiesc pe adulți să nu-i lase pe copii nesupravegheați și să le explice riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile de circulație, iar plimbarea cu rolele să nu fie în zona drumurilor publice.

ȘTIRI