Centrul Medical Fălticeni intră într-o nouă etapă de modernizare. Culori vesele și reabilitare termică la exteriorLocal

Centrul Medical Fălticeni intră într-o nouă etapă de modernizare. Culori vesele și reabilitare termică la exterior

       Accesări: 1290

Investiție alocată pentru modernizare și creșterea confortului termic. Una dintre vechile clădiri ale sistemului sanitar local este reabilitată cu fonduri de la bugetul municipiului Fălticeni. Lucrările la Centrul Medical (fosta Policlinică) s-au mutat la exterior, după ce reparațiile interioare au fost finalizate.

Tâmplăria interioară, rețeaua termică și electrică au fost înlocuite cu unele noi, iar finisajele au schimbat ambianța pe holuri.

Aspectul exterior clădirii va avea parte de schimbări radicale.

Acum se lucrează la acoperiș, care este înlocuit integral.

Va fi un acoperiș în „două ape”, cu tablă de culoare maro, similară cu cea de la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” și cele de la clădirile învecinate, unde acum funcționează, provizoriu, Primăria Fălticeni.

Mahanu Design

Centrul Medical Fălticeni (fosta Policlinică), clădire dată în folosință în vara anului 1966, beneficiază de primele lucrări majore de reabilitare.

Acestea includ anveloparea termică, pentru creșterea confortului și scăderea cheltuielilor cu întreținerea pe perioada sezonului rece.

Odată cu aceste lucrări de reabilitare, fațada clădirii va fi realizată în culori vesele, după modelul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

Clădirea Centrului Medical aparține Primăriei Municipiului Fălticeni, încă din anul 2022, după ce Spitalul Municipal s-a mutat în spațiul actual.

Aici s-a investit și în noul Cabinet de Medicină Școlară, cel mai modern din județul Suceava, unde sunt cereri tot mai multe.

Centrul Medical Fălticeni beneficiază și de 12 noi locuri de parcare, destinate în principal personalului medical.

Primarul Cătălin Coman susține că prin această investiție nouă, clădirea va deveni intra în rândul clădirilor medicale eficiente, în ceea ce privește gradul de confort termic și energetic, chiar dacă este destinată sectorului serviciilor medicale private.

ȘTIRI