Cei mai silitori elevi din comuna Boroaia au fost premiați de contraamiralul doctor Ion Condur. Bursă de merit și diplomă de excelență pentru elevul anuluiEducație

Cei mai silitori elevi din comuna Boroaia au fost premiați de contraamiralul doctor Ion Condur. Bursă de merit și diplomă de excelență pentru elevul anului

       Accesări: 7163

Un gest cât 1.000 de cuvinte. Contraamiralul de flotilă (r) dr. Ion Condur i-a premiat pe cei mai buni elevi la învățătură din comuna Boroaia. Este pentru al treilea an consecutiv când ofițerul de rang înalt îi recompensează pe copiii Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” pentru rezultatele obținute.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat vineri, 25 iunie, în ultima zi de școală, pe platoul unității de învățământ.

Chiar dacă nu a putut fi prezent fizic, contraamiralul Condur și-a lăsat amprenta asupra finalului de an școlar prin darurile oferite, ca semn de prețuire față de elevii silitori ai școlii.

11 copii au fost premiați, 10 dintre aceștia primind diplome de onoare și un set de cărți, pentru o vacanța de vară activă.

În anul școlar 2020-2021 s-a remarcat eleva Ecaterina Peiu, din satul Giulești, elevă în clasa a șaptea, care a încheiat cu 10 pe linie. Ea a primit diploma de excelență și bursa de merit „Contraamiral Ion Condur”.

Directoarea Lucia Moroșan i-a felicitat pe cei 11 elevi eminenți ai școlii, amintind că educația are un rol decisiv în dezvoltarea și formarea lor.

Ea a ținut să mulțumească atât colegilor profesori, cât și părinților pentru implicare, afirmând că anul școlar 2020-2021, deși atipic, este, sub aspectul rezultatelor la învățătură, unul în care elevii au arătat drag de carte și dorință de performanță școlară.

La festivitatea de premiere a fost prezent și edilul Vasile Berariu, un primar pro-educație, care și-a exprimat bucuria de a fi alături de elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”, la momentul bilanțului, unul care aduce satisfacție și bucurie părinților, profesorilor, dar mai ales celor care au învățat.

El a transmis, totodată, și mesajul contraamiralului (r) dr. Ion Condur, originar din Boroaia, fost elev al școlii.

„Dragi elevi, stimate cadre didactice,

Pentru mine, sfârșitul de an școlar îmi aduce aminte de careul de premiere din curtea Școlii nr.1 sau de Căminul Cultural din Boroaia, de parfumul coroniței făcute din margarete și iasomie, de buchetul de flori pregătit de mama, din grădina pe care le strângeam în mâna transpirată, aproape să le rup, până le dăruiam învățătoarei Aurelia Bîrzu sau dirigintei Elena Frunză.

Dacă închid ochii îmi aduc aminte cu emoție, și, cu siguranță, nu numai eu, cum parcă se oprea în loc ca la un semnal, timpul, bătăile inimii și respirația când, la primul acord, răsunând la o boxă veche, adusă de domnul Petrescu, începea să cânte de la mic la mare Imnul României, semnul oficial că festivitatea era deschisă.

Sfârșitul de an școlar a avut dintotdeauna și cred că are și acum încărcătura emoțională și parfumul lui.

Pentru absolvenții clasei a opta, cei ajunși la orizontul de unde li se deschide lumea pentru zbor și visuri, este un moment important din viață, care trebuie privit cu multă seriozitate.

Fiecare ceas pierdut în tinerețe devine o sursă de nefericire pentru viitor.

Dragi absolvenți ai clasei a opta,

Să priviți cu încredere, curaj și convingere în viitorul care aparține doar celor care nu încetează să creadă în frumusețea visurilor pe care și le-au făcut.

Vă urez mult, mult succes!

Pentru cei mai mici, alături de profesori și părinți, bucurați-vă de această vacanță binecuvântată.”

La finalul festivității de premiere a celor 11 cei mai buni elevi ai școlii boroiene, primarul Vasile Berariu i-a felicitat pentru realizările din acest an școlar, subliniind faptul că școala reprezintă viitorul lor.

El le-a urat școlarilor o vară și o vacanță cât mai frumoasă.

Un gând de apreciere a transmis profesorilor și părinților, asigurându-i că administrația locală va susține permanent actul educațional.

Edilul comunei Boroaia a încheiat discursul cu un cuvânt de mulțumire la adresa contraamiralului de flotilă (r) dr. Ion Condur, pentru atașamentul față de școală, elevi și comunitatea locală., pe care l-a catalogat drept un prieten al tinerei generații și al valorilor boroiene.

ȘTIRI