Carosabil deteriorat pe strada Nicolae Beldiceanu. Asfaltul s-a stricat după câteva luniLocal

Carosabil deteriorat pe strada Nicolae Beldiceanu. Asfaltul s-a stricat după câteva luni

       Accesări: 2173

Modernizarea infrastructurii rutiere locale este prioritară. Opt străzi din municipiul Fălticeni sunt reabilitate pe bani guvernamentali. Pe una dintre aceste străzi, asfaltate anul trecut, au început să apară probleme. Mai exact, crăpături și denivelări.

Deși până acum n-a fost iarnă grea, asfaltul s-a deteriorat pe unele porțiuni.

Carosabilul este măcinat în câteva locuri, iar în alte părți a crăpat. Pe un segment, drumul este denivelat.

Asfaltul deteriorat este, de fapt, stratul suport, primul care se aplică la turnare. Conform proiectului, peste acesta urmează să fie turnate încă două sau trei straturi.

Lucrările au fost executate în 2019 și fac parte dintr-un proiect finanțat în cadrul PNDL, în valoare de aproximativ 6 milioane de lei.

Jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni i-au contactat pe reprezentanții Autotehnorom pentru a-i întreba despre situația de față.

Persoana cu care am reușit să discutăm telefonic, și care nu s-a recomandat, susține că nu știe despre această problemă, însă a dat asigurări că, luni, un inginer va fi trimis la Fălticeni pentru a vedea ce s-a întâmplat.

„Orice lucrare, atunci când se face recepția drumului, va fi în stare foarte bună. Nu știu chiar dacă s-au degradat lucrările făcute de noi.”, ne-a spus persoana contactată telefonic. „Din 30 de lucrări nu am avut niciodată probleme, nici cu asfaltul, nici cu altceva. Va merge cineva, luni, de la noi (n.r. Autotehnorom), să vadă ce este acolo. Asfaltul turnat este un strat de suport, de nivelare, de adus la cotă. După primul strat se mai toarnă un strat și încă unul, este posibil să fie chiar trei straturi turnate peste stratul suport.”

Asfaltul este crăpat și în zona parcării din apropierea Pieței Agroalimentare.

Alte segmente de drum deteriorate, pe suprafețe mai restrânse sau mai mari, se regăsesc în dreptul Hotelului Turist, la una din intrările din piață, dar și în zona Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

O fâșie de drum ajunsă într-o stare similară se află și în dreptul Muzeului Apelor, aici, de unde, am putut lua cu mâna bucăți din asfalt.

Angajatul Autotehnorom, cu care am purtat discuția telefonică, a mai spus că stratul de suport a fost turnat pentru ca strada Nicolae Beldiceanu să fie practicabilă și în sezonul rece.

ȘTIRI