Caravana artistică „10 pentru folclor” poposește zilele acestea în comunele Fântâna Mare, Bunești și ForăștiLocal

Caravana artistică „10 pentru folclor” poposește zilele acestea în comunele Fântâna Mare, Bunești și Forăști

       Accesări: 1596

Muzica populară se numără printre bogățiile neprețuite ale neamului românesc. Promovarea acesteia în rândul tinerilor este unul dintre obiectivele proiectului „10 pentru folclor”. Evenimentul continuă și anul acesta, cu popasuri în mai multe localități ale județului Suceava.

Manifestarea reunește artiști din opt zone ale țării, care vor aduce în fața publicului folclorul autentic, jocul tradițional și voia bună.

Seria de spectacole a fost deschisă la Suceava, pe 24 aprilie, și va continua în alte nouă localități din mediul rural.

Caravana „10 pentru folclor” va poposi și în zona Fălticeni.

Miercuri, 26 aprilie, manifestarea se va desfășura la Fântâna Mare (ora 10:00) și Forăști (ora 15:30), iar joi, 27 aprilie, la Bunești (ora 13:00). Spectacolele au loc la Căminele Culturale din localitate, intrarea fiind liberă.

Programul include reprezentații ale Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava, și recitaluri semnate de Grigore Gherman, Beatrice Băndoiu, Ovidiu Homorodean, Loredana Streche, Bogdan Toma, Oana Bozga Pintea, Daniel Pop, Fetele din Botoșani, Cristi și Mihai Tănase, Cătălina Tereza Alexa.

Printre cei care vor evolua pe scenă sunt și doi tineri soliști, câștigători ai mai multor concursuri prestigioase de folclor, Gabriel Tetreag și Petronela Popa, ambii din comuna Cornu Luncii.

Proiectul „10 pentru folclor” este inițiat de Mihaela Bârsan și are ca scop introducerea folclorului ca obiect de studiu opțional în școlile din județul Suceava.

Ediția din acest an, cea de-a opta, ce se va desfășura în perioada 24 – 28 aprilie, este realizată în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina.

Sursa foto: 10 pentru folclor

ȘTIRI