Captură la miezul nopții! Polițiștii SPR Vadu Moldovei au confiscat un TIR și lemn în valoare de 85.000 de leiLocal

Captură la miezul nopții! Polițiștii SPR Vadu Moldovei au confiscat un TIR și lemn în valoare de 85.000 de lei

       Accesări: 5916

Captură reușită de polițiști. Agenții SPR Vadu Moldovei se evidențiază, din nou, prin acțiunile întreprinse pe linia transportului de material lemnos. Cantități mai mici sau mai mari de marfă ajung să fie confiscate ca urmare a neregulilor din acte.

Este cât se poate de clar că transportatorii de lemne vor să profite și nu oricum.

Însă pofta de câștig și calculele lor sunt risipite de către polițiști.

În urmă cu doar câteva zile, agenții SPR Vadu Moldovei au oprit la miezul nopții, un autotren plin cu cherestea.

Controlul de rutină s-a desfășurat pe raza localității, mașina fiind condusă dde un bărbat de 56 de ani din comuna Vama.

Acesta care transporta, conform avizului de însoțire, cantitatea de 52 mc cherestea tivită, din care 36,9 mc cherestea tivită de esență rășinoase și 15 mc cherestea tivită Plop euroamerican.

Conducătorul auto nu a putut identifica cantitatea de 15 mc cherestea tivită Plop euroamerican, iar polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 56 de ani transporta cantitatea totală de 54,7 mc cherestea tivită de esență rășinoase, lipsind în totalitate 15 mc cherestea tivită specia Plop euroamerican.

Atât cantitatea de 17,80 mc material lemnos, în valoare de 15.486 lei, cât și ansamblul rutier, în valoare de 35.000 de euro, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport”.

Dosaru va fi soluționat procedural.

ȘTIRI