Proiectul cantinei Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni este finalizat în proporție de peste 90%Local

Proiectul cantinei Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni este finalizat în proporție de peste 90%

       Accesări: 1270

Un nou obiectiv va fi inclus în infrastructura educațională din municipiu. Școala Gimnazială „Ion Irimescu” este beneficiarul unui proiect de investiții pentru construirea unei cantine. Clădirea este finalizată în proporție de 95% și urmează să fie dată în folosință până la sfârșitul acestui an.

Lucrările au demarat în luna martie, termenul de execuție fiind stabilit la 10 luni de la emiterea ordinului de începere.

Cantina școlară este un proiect pilot pentru municipiul Fălticeni, finanțat exclusiv din bugetul local.

Spațiul este destinat să deservească 160 de copii care învață în sistemul Step-by-step.

Construită de la zero, cantina va avea bucătărie, sala de mese și grupuri sanitare. Lucrările la interior se apropie de finalizare, aici mai sunt de executat câteva finisaje și placări cu gresie și faianță.

Exteriorul este anvelopat cu sistem de termoizolație, iar interiorul dispune de sistem de iluminat cu consum redus de energie. Cantina dispune de o rampă de acces pentru elevii cu dizabilități.

Lucrările au fost atribuite prin licitație publică, firmei Peter Group din Suceava.

Investiția este cifrată la aproximativ 1,1 milioane de lei și este suportată integral din fonduri ale bugetului local. La acestă sumă se adaugă cheltuielile anterioare, efectuate în anul 2018, pentru proiectarea tehnică,

Tot din bugetul local al municipiului Fălticeni vor fi achiziționate mobilierul, dotările pentru bucătărie și alte accesorii decorative.

Noua cantină este proiectată să asigure masa pentru două schimburi.

ȘTIRI