Accesări: 2286

Inițiativă în premieră pentru sistemul medical local. Un ONG lansează o campanie națională de strângere de fonduri pentru noul spital din Fălticeni a cărui finanțare de la Ministerul Sănătății rămâne incertă. Unitatea medicală nu poate fi deschisă pentru că nu are banii pentru plata aparaturii a cărei licitație este încheiată din toamna anului trecut.

La inițiativa Mariei Holtzhauser, asociația care îi poartă numele, pune în mișcare campania intitulată sugestiv „Împreună salvăm vieți”!

Donează 2 euro pentru spitalul din orașul tău! Scrie textul Fălticeni și trimite-l la numărul 8837! Campanie valabilă în toate rețelele mobile.

Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Cu un simplu SMS puteți dona acești 2 euro pentru noul spital din Fălticeni.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să trimiteți textul „Fălticeni” (poate fi scris cu și fără diacritice) la numărul 8837.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Banii sunt strânși de organizația amintită pentru plata aparaturii medicale destinate noului spital din Fălticeni.

Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament.

Donația prin SMS se poate face în reţelele Orange, Vodafone, Telekom și Digi Mobil. Pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului.

Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

„Ne-am zbătut foarte mult, noi, asociația, să obținem numărul pentru donații.”, ne-a spus Maria Holtzhauser. „Ar fi minunat să reușim ceea ce ne-am propus. Vrem să schimbăm, într-adevăr, ceva. Mesajul meu este simplu: Împreună salvăm vieți! Haideți să o facem! Acum este momentul să ne mobilizăm!”

Maria Holzhauser

Spitalul are nevoie de 24 milioane de lei pentru achiziția dotărilor care stau blocate de jumătate de an în depozitele furnizorilor din motive de neplată. Banii au fost promiși de Ministerul Sănătății încă din aprilie 2019.

Campania lansată de Maria Holtzhauser este prima campanie majoră de strângere de fonduri pentru noul spital. Deși locuiește la București, departe de locurile natale, președinta organizației caritabile vrea să urnească lucrurile din loc și le cere românilor să contribuie la deschiderea acestui spital pe care Ministerul Sănătății ar fi trebuit să-l finanțeze până la capăt.

Cine este Maria Holtzhauser ?

Donația urma să fie realizată, inițial, după lansarea unei campanii de strângere de fonduri prin SMS, însă solicitările din această ale operatorii de telefonie mobilă sunt foarte multe și cu greu pot fi onorate.

Președinta asociației nu a mai stat pe gânduri și a direcționat banii din contul organizației caritabile în contul Spitalului Municipal Fălticeni.

În vârstă de 55 de ani, Maria Holtzhauser are o poveste de viață impresionantă. A crescut la Casa de copii din Fălticeni, alături de alte suflete care au căutat dragostea de părinte în inima celor ce au avut grijă de ele, le-au educat și format pentru viață.

A înfruntat boala cea mai grea, cancerul, și a răzbit. De ani buni, Maria face bine și schimbă vieți.

Ea și-a găsit vocația în acțiuni filantropice, alături de soțul ei, Sorin, care sunt promotorii faptelor mai presus de cuvinte.

Maria Holtzhauser a construit case, a renovat în totalitate azilul de la Hotarele (județul Giurgiu), pe care îl susține în mod constant, a renovat şcoli şi grădiniţe, susţine cazuri sociale (bătrâni, copii şi mame aflaţi în excluziune socială) şi a lansat diverse campanii precum „Îmbracă un bătrân” sau „Îmbracă un copil”.

Anul trecut a inițiat un proiect inedit, prin intermediul căruia două școli din București și Găinești s-au înfrățit în ideea unui schimb de experiență valoros, la nivel cultural, tradițional, educațional, interuman și caritabil.

Tot anul trecut, în cadrul unui eveniment local, ea a primit din partea primarului Vlăduț Gherman titlul de „Cetățean de Onoare” al Comunei Slatina.

În urmă cu numai două zile, Asociația „Maria Holzhauser” a donat noului spital din Fălticeni suma de 20.000 de lei.

ȘTIRI