10 tone de deșeuri au fost strânse în două acțiuni de ecologizare desfășurate în Comuna RâșcaRural

10 tone de deșeuri au fost strânse în două acțiuni de ecologizare desfășurate în Comuna Râșca

       Accesări: 2796

Curățenie bec pe spațiile publice. Administrația locală din Comuna Râșca este pusă pe fapte mari și vrea ca fiecare sat să fie ecologizat ca la carte. Aruncate la întâmplare chiar de consătenii primarului Ionuț Andreica, gunoaiele și deșeurile reciclabile au umplut zonele verzi.

Edilul localității a demarat cea mai amplă campanie de ecologizare din ultimii ani. Acțiunea se desfășoară pe etape și va include toată comuna.

Curățenia generală este pusă în operă de un grup de voluntari care, din drag pentru natură, cât și pentru locurile natale, au ieșit la strâns deșeu cu deșeu. Oamenii au venit din timpul liber și au reușit să adune mai mult decât și-au propus.

Așa și-au dat seama câte mai sunt de făcut pentru a-și duce la capăt obiectivul stabilit.

„Aș vrea mai multă implicare din partea consătenilor mei. Sunt foarte multe gunoaie aruncate mai peste tot. Eu cred că fiecare dintre noi își dorește să fie curat și în fața porții și peste drum și oriunde ar mergi în Râșca.”, ne-a declarat primarul Ionuț Andreica. „M-aș bucura să avem mai mulți voluntari la curățenie pentru că sunt multe de făcut. Vreau să fac, în același timp, un apel către populație ca să păstreze spațiile curate, așa cum le-am lăsat acum. Haideți să scăpăm de deșeuri printr-o implicare mai activă din partea fiecăruia!”

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Alături de voluntari participă și Dragoș David, viceprimarul Comunei Râșca.

A doua campanie de ecologizare s-a desfășurat sâmbăta trecută. Grupul format din copii, tineri și adulți au pornit din centrul comunei spre mănăstirea Râșca și au debarasat spațiile verzi de materiale plastice, hârtii, doze din aluminiu, pungi și alte deșeuri.

Au fost câteva ore bune de muncă, iar eforturile au fost răsplătite de un alt voluntar generos. Giorgiana Lateș, un întreprinzător din Comuna Râșca, a oferit copiilor o masă caldă.

În doar două acțiuni, voluntarii au strâns nu mai puțin de 10 tone de materiale reciclabile.

Primarul Ionuț Andreica spune că ecologizarea spațiilor publice va continua și în luna aprilie, pentru a întâmpina sărbătoarea Învierii în curățenie și bucurie deplină.

ȘTIRI