Accesări: 4296

Vești bune la final de martie. Județul Suceava va avea primul elicopter SMURD pentru intervenții de urgență. Aparatul de zbor a fost achiziționat de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, în baza unui program de investiții specifice de căutare-salvare.

Punctul de Operare Aeromedicală va fi amenajat la Câmpulung Moldovenesc.

Un elicopter SMURD va deservi zona montană a județului Suceava, dar și a județelor vecine.

Anunțul a fost făcut de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. El a menționat că administrația județeană va amenaja infrastructura necesară, zona de fiind aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Misiunile în situații de urgență vor putea fi executate în comun de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale.

Arondarea unui elicopter SMURD pentru județul Suceava va permite optimizarea intervențiilor în zona montană în caz de accidente, avalanșe, incendii sau pentru căutări.

Potrivit vicepreședintelui Niculai Barbă, trei astfel de aparate de zbor au fost achiziționate pentru zona Moldovei. Primăria din Câmpulung Moldovenesc urmează să pună la dispoziție terenul unde va fi construită pista și hangarul.

Autoritățile județene desfășoară în prezent lucrări la primul heliport din județul Suceava, care va fi amenajat la Spitalul Judeţean Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”.

ȘTIRI