Căminul Cultural din Băișești va fi inaugurat de Crăciun. Anul viitor se deschid  grădinița și dispensarul medicalRural

Căminul Cultural din Băișești va fi inaugurat de Crăciun. Anul viitor se deschid grădinița și dispensarul medical

       Accesări: 641

Proiect finalizat la termen. Autoritățile locale din comuna Cornu Luncii au anunțat inaugurarea unui nou obiectiv la sfârșitul acestei luni. Căminul Cultural din Băișești va fi redeschis pe 26 decembrie în prezența primarului Gheorghe Fron și a numeroși invitați din localitate.

Redeschiderea căminului cultural are loc după un amplu proiect de reabilitare și modernizare a clădirii.

Lucrările, executate de firma suceveană Antramicons, au fost finanțate cu fonduri europene, finanțat prin PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală), este cifrat la 1 milion de lei.

Contribuția Primăriei Cornu Luncii la această investiție se ridică la 265.000 de lei.

În cadrul aceluiași proiect, căminul din Băișești a beneficiat de dotări noi.

La capitolul investiții sunt realizate alte patru proiecte importante pe domeniul cultural: reabilitarea Muzeului Unirii din Cornu Luncii (obiectiv unic în județul Suceava), dotarea Căminelor Culturale din Sasca Mică și Cornu Luncii cu aparatură nouă și alte mijloace materiale în valoare de 1,35 milioane de lei și reabilitarea Căminului Cultural din Brăiești.

La acestea se adaugă și înființarea Ansamblului sătesc „Megieșii”, finanțat integral din bugetul local al Comunei Cornu Luncii.

Obiectivul completează lista numeroaselor proiecte ale primarului Gheorghe Fron și ale echipei de implementare, proiecte finalizate în Comuna Cornu Luncii.

La evenimentul inaugurării va fi prezent și un sobor de preoți ce va oficia slujba sfințirii localului.

Tot joi, 26 decembrie, la proaspăt reabilitatul cămin va avea loc Balul Gospodarilor, manifestare de tradiție, ce va începe la ora 21.

Noua grădiniță și noul dispensar vor fi inaugurate anul viitor

Primăria Cornu Luncii are alte două proiecte de investiții în satul Băișești.

Noul dispensar medical, aproape finalizat, și noua grădiniță, aflată în vecinătatea Căminului Cultural, unde lucrările s-au încheiat. Ambele vor fi deschise anul viitor.

Grădinița cu Program Normal dispune de patru săli de grupă și tot ceea ce presupune o unitate modernă pentru învățământul preșcolar.

Investițiile din fonduri europene se ridică la 1,3 milioane de lei, din care 153.000 de lei reprezintă cofinanțarea Primăriei.

Dispensarul medical din Băișești este un proiect finanțat cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare.

Valoarea investițiilor este cifrată la 1,1 de milioane de lei.

Noua grădiniță cu program normal din Băișești
Noul dispensar medical din Băișești

ȘTIRI