Biserica „Sfântul Andrei” din Basarabi și-a sărbătorit ocrotitorul. Slujbă arhierească în zi de hramReligie

Biserica „Sfântul Andrei” din Basarabi și-a sărbătorit ocrotitorul. Slujbă arhierească în zi de hram

       Accesări: 1585

Zi de sărbătoare pentru ortodocșii de stil vechi. Parohia Sfântul Apostol Andrei din satul Basarabi, comuna Preutești, l-a sărbătorit luni pe ocrotitorul acesteia. La hramul bisericii au participat numeroși credincioși de-ai locului, cât și cei din localitățile apropiate.

Preotul paroh Lavrentie împreună cu mica dar inimoasa comunitate creștină, de aici, s-au pregătit așa cum se cuvine pentru a marca acest eveniment religios.

Sărbătoarea, aflată la hotarul dintre toamnă și iarnă, amintește atât de perioada de încreștinare a românilor, cât și de patimile Sfântul Andrei, apostolul numit și Cel Întâi Chemat.

Lăcașul, târnosit în urmă cu câțiva ani, a fost locul unde numeroși credincioși au venit să se roage și să primească binecuvântare în zi de sărbătoare.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de PreaSfințitul Sofronie împreună cu un sobor format din arhimandriții Varlaam și Nazarie, de la mănăstirile Eden și Slătioara, preotul protoiereul Sebastian Mogârzan și preoți de la parohiile din Rădășeni, Ciumulești, Fântâna Mare, Drăgușeni, Mihăiești și Slatina, cât și doi diaconi.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Slujba arhierească și-a urmat cursul, răspunsurile la strană fiind dat de psalții corului Theophilos.

Sfântul Andrei a fost evocat în cuvântul de învățătură al Arhimandritului Varlaam care a amintit drumul către apostolat, nevoințele și faptele apostolului crucificat în insula Patmos ca mărturii ale statorniciei în credință. La finalul omiliei, credincioșii au fost îndemnați să întregească Postul Nașterii Domnului cu rugăciune, post, fapte, și gânduri bune.

Preotul Lavrentie a mulțumit tuturor pentru prezență, clerici și, deopotrivă, mireni, la hramul parohiei, amintind folosul pe care oamenii îl au atunci când se săvârșește Sfânta Liturghie.

ȘTIRI