Baza Nautică din Fălticeni va fi deschisă în luna iunie. Proiectul prinde contur. Lucrările au avansat la 65%Exclusiv

Baza Nautică din Fălticeni va fi deschisă în luna iunie. Proiectul prinde contur. Lucrările au avansat la 65%

       Accesări: 2224

Proiect destinat sportului de performanță din România. Cea mai nouă investiție din acest domeniu este realizată la Fălticeni, unde este construită Baza Nautică pentru canotorii campioni naționali, europeni și mondiali. Pe malul iazului Șomuz prinde contur clădirea în care se vor desfășura antrenamente, ședințe tehnice și unde vor fi depozitate bărcile de competiție.

Primăria Municipiului Fălticeni și Consiliul Județean Suceava și-au dat mâna pentru materializarea acestui obiectiv care stă la baza formării unui sportivi de talie mondială și olimpică precum Magdalena Rusu și Ciprian Tudosă.

Investiția se ridică la 5,5 milioane de lei, iar proiectul este realizat în proporție de 65%. Lucrările sunt în grafic, chiar dacă lucrările au fost sistate pe perioada iernii.

Noua Bază Nautică din Fălticeni va fi deschisă în vara acestui an. Primarul Cătălin Coman a declarat în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că inaugurarea obiectivului este programată la data de 1 iunie 2024.

La momentul de față, pe șantier se acționează pe două fronturi.

Au fost realizate noi drenuri, un perete de sprijin, iar de curând se fac lucrări pentru amenajarea viitoarei terase V.I.P ce va uni Baza Nautică de Baza de Agrement.

Noua Baza Nautică nu va fi doar cea mai nouă, ci și prima dezvoltată la standarde internaționale.

Proiectul este unic în țară și are menirea să ofere condiții perfecte pentru încurajarea și valorizarea canotajului.

Sportul care aduce municipiului Fălticeni cele mai multe și prețioase medalii la nivel național, european, mondial și olimpic, va primi un impuls important, iar investiția va atrage noi tineri doritori de afirmare.

Noua bază nautică din Fălticeni se dorește un proiect de succes, un pilon pentru dezvoltarea canotajului la nivel local, cât și un reper pe harta sportului de performanță din România.

Proiectul vizează construirea unei baze nautice ultramoderne.

Clădirea va integra cu hangare, spații pentru sportivi și antrenori.

Vor fi amenajate vestiare pentru băieți și fete, dușuri și grupuri sanitare. Sportivii vor avea la dispoziție o sală pentru antrenamente la ergometru pe timpul sezonului rece, dar și când vremea este neprielnică.

Clădirea va include două săli aparte, una pentru ședințe tehnice, ce va fi dotată cu aparatură audio-video, destinată analizării curselor din marile competiții, și altă pentru conferințe de presă și întâlniri oficiale.

După finalizarea Bazei Nautice, autoritățile municipiului Fălticeni intenționează să dezvolte un proiect pentru sporturi nautice pe iazului Șomuz, după ce situația acestuia va fi clarificată.

ȘTIRI