Bărbat atacat de un urs! S-a întâmplat într-o zonă împădurită din satul Găinești. Victima se află la spitalLocal

Bărbat atacat de un urs! S-a întâmplat într-o zonă împădurită din satul Găinești. Victima se află la spital

       Accesări: 5322

Întâlnire matinală și momente de panică. Un bărbat din comuna Slatina a trăit clipe cumplite, în timp ce afla într-o zonă împădurită, pe raza cantonului Ruginești. Incidentul s-a produs într-o plantație, unde bărbatul a dat peste un urs, care l-a atacat.

Victima, un bărbat din comuna Slatina, se afla la cules de ciuperci, la aproximativ 1 kilometru de Drumul Județean 209 A.

Se pare că bărbatul n-a observat prezența animalului, cert este că el a reușit să fugă de urs, după ce animalul l-a atacat.

În urma acestui incident, hainele victimei au fost sfâșiate în zona pieptului. Bărbatul se poate considera norocos, astfel de incidente având, de cele mai multe ori, urmări foarte grave pentru cei care dau peste cel mai periculos și puternic prădător din pădurile României, după cum susțin specialiștii în domeniu.

Totul s-a întâmplat azi dimineață, în jurul orei 8:50.

În zonă au sosit echipaje ale SPR Mălini, jandarmii Detașamentului Fălticeni, reprezentanți de la Ocolul Silvic Mălini.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, se afla în pădurea de la intrarea în satul Găinești. El a reușit să fugă până aproape de drumul județean. Jandarmii spun că bărbatul, aflat în stare de șoc, a fost găsit de câțiva localnici.

Ursul i-a provocat zgârieturi la nivelul toracelui, însă rănile nu sunt penetrante.

Bărbatul a fost transportat de un echipaj al Ambulanței. Victima se află la Spitalul din Fălticeni pentru investigații medicale.

Jandarmii Detașamentului Fălticeni au desfășurat, împreună cu polițiștii, pădurarul, reprezentanții Primăriei comunei Slatina și cei ai Fondului de Vânătoare, acțiuni pentru reperarea ursului.

Acțiunile s-au desfășurat în intravilanul localității Găinești (de-a lungul DJ 209 A), pentru ca autoritățile să fie sigure că ursul nu se află în zona unde activează populația, alte intervenții ulterioare nefiind necesare, deoarece atacul s-a produs în interiorul fondului forestier, într-un canton silvic.

ȘTIRI