Aventură încheiată cu dosar penal. Polițiștii au încătușat un bărbat din comuna Preutești. Era băut, avea permisul suspendat și conducea un autoturism neînmatriculatRural

Aventură încheiată cu dosar penal. Polițiștii au încătușat un bărbat din comuna Preutești. Era băut, avea permisul suspendat și conducea un autoturism neînmatriculat

       Accesări: 2192

Toleranță zero în privința abaterilor la regimul rutier. Polițiștii SPR Preutești desfășoară cercetări într-un caz ceva mai parte, care s-a încheiat cu un dosar penal. Este vorba despre un bărbat care s-a aventurat cu mașina, cu toate că era sub influența băuturilor alcoolice.

Ideea de a conduce autoturismul nu a fost deloc bună, mai ales că ea intră sub incidența legii.

Totul a început duminică dimineața, în jurul orei 4, când agenții patrulei din cadrul SPR Preutești au observat pe un drum comunal din localitatea Preutești, un autoturism fără numere de înmatriculare, condus de către bun care se deplasa spre satul Basarabi.

Oamenii legii au acționat imediat, efecutând semnale acustice și luminoase de oprire a autoturismului.

Șoferul i-a ignorat, refuzând să oprească, continuându-și deplasarea și mărind viteza.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Polițiștii spun că după o curbă la stânga, el a pierdut controlul volanului, ieșind de pe carosabil, mașina intrând în coliziune cu un cap de pod.

Conducătorul auto a fost extras din mașina, acesta identificat în persoana unui bărbat din satul Basarabi.

El a opus rezistență și a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, polițiștii SPR Preutești fiind nevoiți să-l încătușeze.

Oamenii legii l-au condus la Spitalul Municiopal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice.

Ajunși aici, la unitatea medicală, șoferul a fost de acord să fie testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul indicat de aparat fost o alcoolemie de 1,10 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Fiind verificat în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat și, surpriză, mai este cercetat într-un dosar penal de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Oamenii legii au continuat verificările, în baza de date, de această dată pentru clarificarea situației legate de autoturism, stabilind că acesta este radiat din circulație și nu apare ca înmatriculat în România.

Oamenii legii au întocmit dosar penal ce urmează să fie soluționat, procedural, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

ȘTIRI