Accesări: 3163

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un bărbat din zona Fălticeni, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier.

Organele de cercetare penală l-au reținut, pentru 24 de ore, în cursul zilei de 2 septembrie.

Bărbatul a condus un vehicul fără a deține permis de conducere, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Faptele au fost săvârșite în seara zilei de 30 august.

Deşi nu deţinea permis de conducere şi avea o alcoolemie peste limita legală, respectiv de 2,41 g‰ (prima probă) şi 2,27 g‰ (a doua probă), el a condus un autoturism pe drumurile publice, împrejurare în care a provocat un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

„Punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

***

Potrivit informațiile oficiciale date publicității de IPJ Suceava, pe data de 31 august, bărbatul vizat de cercetarea penală este din comuna Slatina.

În seara zilei de duminică, 30 august, la ora 22.55, Secția nr. 7 Poliție Rurală Mălini a fost sesizată prin numărul unic de urgență 112, de către o femeie din comuna Slatina, despre faptul că un bărbat beat a provocat o tamponare în satul Găinești.

Au fost identificate cele două autoturisme implicate în tamponare, respectiv autoturismul la volanul căreia se afla apelanta, precum și autoturismul condus de un bărbat, în vârstă de 43 ani, din comuna Slatina, ambele autoturisme având avarii minore.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul conducea autoturismul pe raza satului Găinești, când a întrat în coliziune laterală cu autoturismul apelantei, după care a dus mașina la domiciliu, revenind pe jos la locul producerii incidentului.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul femeii rezultând valoarea  de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul de 43 ani având un rezultat de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au prelevat mostre biologice (care au arătat o concentrație de peste 2 la mie).

De asemenea, fiind verificat în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de  „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

ȘTIRI