Autocisternă în flăcări la Vadu Moldovei. Incendiu declanșat după explozia unei anvelope. Primarul Iulian Amariei i-a anunțat pe pompieriRural

Autocisternă în flăcări la Vadu Moldovei. Incendiu declanșat după explozia unei anvelope. Primarul Iulian Amariei i-a anunțat pe pompieri

       Accesări: 3107

Dimineață incendiară pe șosea. Un autotren cu cisternă a luat foc în mers, după ce una dintre anvelopele spate ale cisternei a făcut explozie. Cel mai probabil, totul a pornit în urma frecării jantelor din metal cu asfaltul, scânteile generând focul generalizat la trenul de rulare spate dreapta.

Vehiculul, înmatriculat în județul Argeș, era încărcat cu bitum și se deplasa pe direcția Roman – Fălticeni.

Cel care i-a anunțat pe pompieri, la 112, a fost primarul comunei Vadu Moldovei, profesorul Iulian Amariei, care se deplasa spre serviciu.

Edilul i-a anunțat pe pompierii voluntari din localitate să intervină până la sosirea echipajelor Detașamentului din Fălticeni.

Iulian Amariei a mai adus alte 10 stingătoare de la o spălătorie auto din apropiere. Până atunci, șoferul a încercat să limiteze efectele incendiului cu stingătorul din dotarea mașinii sale.

Codrin Benta

Ajunși la fața locului, pompierii au reușit să lichideze incendiul, aceștia fiind sprijiniți de echipajul SVSU Vadu Moldovei.

Flăcările se puteau extinde la cisterna încărcată cu bitum.

Incendiul a fost lichidat, iar încărcătura a fost răcită, până la o temperatură de siguranță.

Pompierii au acționat cu trei autospeciale de stingere. La incident s-a deplasat și un echipaj al paramedicilor SMURD Fălticeni.

Au ars anvelopele axelor dreapta-spate, instalația electrică din aceeași zonă, s-au degradat învelișul exterior al cisternei și izolația rezervorului principal.

Incidentul s-a petrecut vineri dimineața, în jurul orei 7, pe raza satului Vadu Moldovei. Circulația a fost întreruptă pe durata intervenției pompierilor.

Nu s-au înregistrat victime. Pompierii au salvat capul tractor, restul cisternei și 24 metri cubi de bitum.

Foto: ISU Suceava

Foto: via Facebook

ȘTIRI