Au început lucrările în proiectul destinat construirii primei rețele de apă și canalizare în comuna RădășeniRural

Au început lucrările în proiectul destinat construirii primei rețele de apă și canalizare în comuna Rădășeni

       Accesări: 6250

Start pentru un nou proiect pe infrastructură. După doi ani și jumătate pierduți în procedurile de licitație, cea mai așteptată investiție din comuna Rădășeni prinde contur. Din luna decembrie au început lucrările pentru construirea primei rețele de apă și canalizare.

Șantierul se desfășoară pe câteva fronturi de lucru, proiectul fiind materializat de asocierea firmelor ieșene Daroconstruct și Geprocon.

Se acționează pe trei drumuri cu săpăturile pentru rețeaua de canalizare și amplasarea primelor conducte în subteran pe străzile Morii, General Perju și Republicii.

Valoarea proiectului este cifrată la 12 milioane de lei (2,5 milioane de euro).

Înființarea sistemului de apă și canalizare este destinat satului Rădășeni și va cuprinde, în total, 12 străzi.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Contractul de lucrări a fost semnat în luna octombrie de primarul Neculai Perju, în urma desemnării câștigătorului licitației.

Timp de doi ani și jumătate, proiectul a fost blocat pe fondul contestațiilor între participanții la licitație.

Sistemul de apă potabilă și canalizare, primul care se realizează în comună, va permite branșarea câtorva sute de gospodării din satul Rădășeni.

Rețeaua va avea 26 de kilometri lungime, 13 kilometri pentru apă și 13 kilometri pentru canalizare.

Lucrările vor fi efectuate pe 12 străzi: Lovinescu, Calea Fălticeni, Principală, Republicii, Andronești, Biserica Stil vechi, Metropol, Tineretului, Glimee, Mierlei, Morii și 1 Mai.

În satul Rădășeni va demara un alt proiect pe infrastructură prin care vor fi reabilitate drumurile afectate de lucrările la rețeaua de apă și canalizare.

ȘTIRI