Au apărut fructele de primăvară. Prețuri mari la căpșunile și nectarinele vândute în piața agroalimentară din FălticeniLocal

Au apărut fructele de primăvară. Prețuri mari la căpșunile și nectarinele vândute în piața agroalimentară din Fălticeni

       Accesări: 2006

Primăvara calendaristică bate la ușă. Câteva dintre fructele acestui sezon au apărut deja în Piața Agroalimentară din Fălticeni. Prețurile sunt piperate și puțini sunt cei care se încumetă să le cumpere.

Este vorba de căpușuni și nectarine.

Fructele se găsesc de câteva zile, iar tarabele sunt pline. Căpșunile costă 30 de lei kilogramul, cu 10 lei mai mult decât anul trecut.

Nectarinele sunt ceva mai ieftine. Se vând cu 25 de lei kilogramul.

Clienți ar fi, dar prețurile îi țin departe. Costurile vor mai scădea odată cu sosirea primăverii. Fructele sunt aduse din import, mai precis din Grecia și Spania, aspect care se reflectă și în tariful actual.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Chiar dacă apar spre finalul verii, prunele pot fi cumpărate cu 18 lei kilogramul.

La prețuri mai decente puteți cumpăra struguri (soiul Hamburg) și mandarine cu 7 lei kilogramul, pere (8 lei kilogramul), banane (6,50 lei kilogramul), mango (8 lei kilogramul), lămâi și portocale (9 lei kilogramul) sau ananas (10 lei kilogramul).

Rodiile costă 12 lei kilogramul, iar soiurile roz și albe de struguri sunt vândute cu 16 și 20 lei kilogramul.

Prețurile pot diferi la tarabe cu 0,5 – 1 leu pe kilogram.

Comercianții din piața agroalimentară fălticeneană se plâng de vânzări mici la unele fructe. Aceștia au o concurență serioasă din partea aprozarelor de cartier, unde, uneori, prețurile sunt mai acceptabile.

ȘTIRI