Astăzi este Ziua Poliției Române. Printre cei avansați în grad se numără și șeful Poliției Municipiului FălticeniLocal

Astăzi este Ziua Poliției Române. Printre cei avansați în grad se numără și șeful Poliției Municipiului Fălticeni

       Accesări: 1648

25 martie este zi de sărbătoare. Data la care este celebrată Buna Vestire coincide cu Ziua Poliției Române și este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol preluat și pe actualul drapel al Poliției Române. La astfel de momente importante au loc avansări în grad.

Polițiștii merituoși, cei care s-au evidențiat sau care au obținut în ultima perioadă calificativele „bine” sau „foarte bine” au fost recompensați.

De Ziua Poliției Române au fost făcute mai multe avansări în grad la Poliția Municipiului Fălticeni.

Printre cei care au primit încă o stea pe epoleți se numără și Vasile Grădinaru.

Șeful Poliției Municipiului Fălticeni a fost avansat de la gradul de comisar la cel de comisar șef. Un alt ofițer care are deja trei stele pe epoleți este Florin Vântu, șeful Biroului Ordine Publică, de asemenea, avansat de la gradul de comisar la cel de comisar șef.

Din cadrul aceleași unități de poliție au mai fost avansați în grad subofițeri de la Poliția Rutieră și Biroul Ordine Publică.

Pentru rezultate deosebite în activitatea desfășurată, agentul Florin Ștefan, de la Postul de Poliție al Comunei Vulturești, a fost avansat de la gradul de agent principal la gradul de agent șef adjunct.

Avansările în grad sunt făcute la propunerea Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, acestea fiind analizate și aprobate de Inspectoratul General al Poliției Române.

În ceea ce privește modul cum au sărbătorit Ziua Poliției Române, polițiștii fălticeneni au marcat ziua lor prin muncă.

Echipajele Biroului Ordine Publică au patrulat pentru asigurarea unui climat de liniște, în timp ce colegii de la Biroul Poliției Rutiere au continuat acțiunile de prevenire în zona Fălticeni.

Șoferii indisciplinați au încasat amenzi și de Ziua Poliției Române.

Agenții de la rutieră au acționat pe raza comunelor Boroaia, Vadu Moldovei și Fântâna Mare.

ȘTIRI