ANL va relua lucrările la blocul de pe strada Ana Ipătescu. Primarul Cătălin Coman speră ca familiile tinere să pășească în casă nouă spre sfârșitul acestui anExclusiv

ANL va relua lucrările la blocul de pe strada Ana Ipătescu. Primarul Cătălin Coman speră ca familiile tinere să pășească în casă nouă spre sfârșitul acestui an

       Accesări: 1571

Luna mai este luna veștilor bune pentru fălticeneni. După informările publice privind parteneriatul pentru șoseaua de centură și finalizarea recepției la noul spital, primarul Cătălin Coman face un alt anunț important. Agenția Națională pentru Locuințe va relua lucrările la noul bloc pentru tinerele familii, amplasat în cartierul Republicii.

Șantierul va fi redeschis la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Lucrările la noul bloc de pe strada Ana Ipătescu au fost sistate în urmă cu aproape doi ani, pe fondul „condițiilor economice existente”.

Edilul municipiului Fălticeni a fost înștiințat printr-o adresă oficială de la ANL că lucrările urmează să fie reluate.

„După doi ani de stagnare vor fi reluate lucrările la blocul de pe Ana Ipătescu. Joi am primit o informare oficială în acest sens.”, a explicat primarul Cătălin Coman. „Lucrările vor începe cât de curând și sper ca până la sfârșitul anului unitățile locative să fie predate către municipalitate”.

Șeful administrației locale a precizat că pentru reînceperea lucrărilor a fost necesară o nouă reevaluare a proiectului, actualizarea indicatorilor tehnico-economici, aprobarea unui nou deviz general, după care a fost identificată sursa de finanțare, pentru ca, în final, lucrările să fie scoase la licitație.

Contractul inițial a fost semnat de ANL cu o firmă din Gura Humorului. După ridicarea structurii blocului, constructorul a renunțat la lucrare.

Biroul de presă al ANL menționa faptul că în privința acestui proiect contractul de execuție „nu a putut fi continuat pe fondul noilor condiții economice”.

Lucrările la noul bloc pentru tinerele familii au început în mai 2018 și, potrivit contractului, urmau să fie încheiate pe iulie 2019.

După o perioadă de contestații și clarificări, ANL a decis câștigătorul licitației pentru continuarea proiectul de la Fălticeni prin care vor fi construite 20 de apartamente și garsoniere.

Pe data de 17 mai 2021 a fost semnat contractul de execuție.

„Sper ca beneficiarii să se mute spre sfârșitul acestui an. Blocul de pe Ana Ipătescu va completa zestrea locală cu încă 20 de unități locative.”, a afirmat primarul municipiului Fălticeni. „Mă bucur că se redeschide acest șantier și că vom putea oferi locuințe noi pentru tinerii fălticeneni”

Cătălin Coman reamintește faptul că investiția este finanțată de către ANL prin fonduri guvernamentale, instituție care finanțează lucrarea, organizează licitația, încheie contractele, emite ordinele de începere a lucrărilor

Primăria Fălticeni este partener în acest contract, iar autoritățile locale au făcut solicitarea și au fundamentat obținerea fondurilor, în care s-a cerut banii pentru investiție.

Municipalitatea a pus la dispoziție terenul și vor asigura instalarea utilităților (apă, energie, gaz, canalizare), capitol realizat în proporție de 50%.

Edilul Cătălin Coman spune că în bugetul pe 2021 sunt banii necesari pentru restul lucrărilor care vor fi executate, cele pentru sistematizare verticală, adică amenajarea de parcări, căi de acces, trotuare și spații verzi.

ȘTIRI