Anastasia Samson va reprezenta Școala „Ioan Ciurea” și orașul Fălticeni la Olimpiada Națională de Limba RomânăEducație

Anastasia Samson va reprezenta Școala „Ioan Ciurea” și orașul Fălticeni la Olimpiada Națională de Limba Română

       Accesări: 2084

Un nou rezultat deosebit pune într-o lumină favorabilă învățământul de la nivel local. Anastasia Samson este se numără printre cei calificați anul acesta la Olimpiada de Limba și Literatura Română. Eleva va reprezenta Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” și municipiul Fălticeni la etapa finală, care se va desfășura la nivel național.

Susținută de familie și de profesoara îndrumătoare, Anastasia va participa pentru prima dată la faza pe țară.

Este foarte încrezătoare în șansele ei, până acum reușind să se claseze pe locuri onorante la etapele județene de la aceeași olimpiadă.

Anastasia, eleva clasei 6B, știe că nu va fi ușor să concurezi cu cei mai buni elevi din țară, dar va fi onorant și provocator.

La etapa județeană s-a descurcat de minune.

Cu 95 de puncte din 100 de posibile, eleva din Fălticeni, pregătită de profesoara Loredana Bodnariu, și-a înscris al doilea cel mai mare punctaj din cadrul concursului.

Subiectele nu au fost deloc grele, conchide Anastasia, care s-a pregătit temeinic și pentru un obiectiv la clar la olimpiadă.

Participanții au avut trei subiecte de rezolvat.

Unul dintre subiecte, cu mai multe întrebări, a fost la gramatică și un altul pentru pentru înțelegerea textului și exprimarea unei opinii.

La ultimul subiect, olimpicii s-au întâlnit cu compunerea narativă.

Eleva Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni este nerăbdătoare să ajungă la Slatina, orașul care va găzdui Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română în perioada 17 – 21 aprilie 2024.

Prima participare la etapa națională vine cu emoții firești.

Profesoara Bodnariu subliniază faptul că Anastasia se pregătește temeinic în fiecare zi, indiferent de situație.

Citește și muncește mult, iar rezultatele sunt pe măsură.

Este conștiincioasă, determinată și perfecționistă.

Elevă cu 10 pe linie la limba română, Anastasia Samson își dorește să încheie participarea la olimpiada națională pe primul loc.

ȘTIRI