Ample investiții în școlile din comuna Preutești. S-a dat startul dotărilor cu dispozitive digitale și mobilier modernEducație

Ample investiții în școlile din comuna Preutești. S-a dat startul dotărilor cu dispozitive digitale și mobilier modern

       Accesări: 1830

Educația este pe lista priorităților la investiții. Autoritățile comunei Preutești au vești bune, la început de săptămână, pentru elevii și profesorii din localitate. Un amplu proiect începe să fie derulat la nivel local, fondurile alocate fiind de 1,38 milioane de lei.

Școala Gimnazială Preutești și structurile arondate beneficiază de echipamente digitale de ultimă generație și mobilier.

Proiectul este împărțit pe două componente, licitația pentru aparatură digitală fiind încheiată, iar cea pentru mobilier fiind în desfășurare.

Contractul pentru furnizare dispozitivelor digitale a fost semnat luni, 13 mai, de reprezentanții Primăriei Comunei Preutești, Școlii Gimnaziale Preutești și Axa Computers Group Suceava, firma desemnată câștigătoarea licitației.

Prin intermediul acestei investiții, 22 de săli de cursuri de la cele patru structuri, Preutești, Arghira, Basarabi și Leucușești, vor fi dotate cu table interactive de ultimă generație și alte echipamente digitale.

Mahanu Design

„Astăzi am avut onoarea și, totodată, bucuria de a participa la semnarea contractului din cadrul PNRR, ce vizează dotări multiple cu echipamente IT a unui număr de 22 de săli de clasă din cadrul unităților noastre școlare din întreaga comună.

Având în vedere faptul că ecranele tactile au îmbogățit exponențial viața personală și profesională a oamenilor în moduri care erau cândva de neimaginat, această tehnologie intuitivă se bucură de un succes considerabil ca punct focal al sălilor de clasă colaborative moderne.”, ne-a declarat Ionuț Rusu, directorul Școlii Gimnaziale Preutești.

”Astfel, profesorii pot trece dincolo de concentrarea asupra furnizării de conținut și mai departe către lecții de colaborare, pentru a implica elevii și pentru a încuraja participarea activă în clasă.

Ecranele pot fi operate cu un deget sau un stilou, permițând elevilor să navigheze cu ușurință în aplicații, să editeze conținut digital, să facă adnotări, să facă brainstorming, să facă prezentări, să manipuleze imagini și să declanșeze conținut multimedia.

Participarea este îmbunătățită și mai mult de capacitatea multi-touch, prin care mai mulți elevi pot opera un ecran tactil simultan, interacționând cu conținutul digital multi-senzorial (și între ei) în moduri care nu erau posibile până acum. Vreau să menționez faptul că în cel mai scurt timp posibil, vom semna un nou contract din cadrul aceluiași proiect, ce vizează achiziția de mobilier școlar modern.”

Noile dispozitive vor crește atractivitatea cursurilor și, în același timp, vor consolida rolul educației digitale în formarea tinerei generații, pentru dezvoltarea de noi competențe și creșterea performanțelor școlare.

Proiectul va permite amenajarea și utilarea unui laborator de informatică, a unui laborator multidisciplinar, dotarea cu echipamente informatice pentru cabinetul asistență psihopedagogică și dotarea altor 20 de săli de clasă cu echipamente digitale moderne.

Costurile cu dotările tehnologice pentru laboratoare și săli de clasă se ridică la peste 675.000 lei.

În ceea ce privește mobilierul, achizițiile includ scaune, cuiere, mobilier individual reglabil, dulapuri, scaune, mese de laborator și mese cu vitrine pentru materiale didactice.

În planul de investiții sunt incluse și laboratoarele de fizică/chimie și biologie, care, de asemenea, vor primi echipamente digitale.

De aceste echipamente, cât și mobilier vor beneficia și grădinițele din cadrul Școlii Gimnaziale Preutești.

Potrivit datelor din acest proiect, laboratorul de informatică va fi echipat cu tablă interactivă, laptop, cameră pentru videoconferință, imprimantă multifuncțională, stație de încărcare mobilă și router.

Alte 20 de săli de cursuri vor fi echipate cu table interactive, laptopuri, scannere portabile, camere pentru videoconferință, imprimante multifuncționale, sisteme de sunet și routere.

Finanțarea de peste 500.000 de lei, pentru componenta doi, acoperă integral necesarul de mobilier pentru 23 de săli de cursuri de la toate structurile ciclului preșcolar, primar, gimnazial al școlii din Preutești.

ȘTIRI