Amenzi maxime pentru 10 șoferi depistați în Boroaia, Drăgușeni și Vadu Moldovei cu viteză excesivăLocal

Amenzi maxime pentru 10 șoferi depistați în Boroaia, Drăgușeni și Vadu Moldovei cu viteză excesivă

       Accesări: 13303

Depășirea limitei de viteză este principala contravenție săvârșită de șoferi. Așa reiese din statisticile Poliției Rutiere Fălticeni care inițiază acțiuni de prevenire pe linie de accidente, în special de drumurile naționale și județene, pe care unii le confundă cu autostrada. În încercarea de a-i domoli pe șoferii „grăbiți”, oamenii legii își fac simțită prezența pe drumurile publice.

Numai la sfârșitul săptămânii trecute, agenții Biroului Rutier Fălticeni au reținute 11 permise de conducere, din care 10 pentru depășirea vitezei legale.

Lucrătorii de poliție au surprins câțiva vitezomani care se deplasau cu viteze de două ori peste limita admisă.

Este și cazul unui tânăr din municipiul Suceava, la volanul unui autoturism Audi A6, depistat sâmbăta trecută cu 134 km/h în localitatea Drăgușeni, pe DN2, pe un sector unde se circulă cu cel mult 60 km/h.

Ceva mai „liniștit” s-a dovedit un șofer din Piatra Neamț, depistat cu 124 km/h, pe raza comunei Boroaia, pe DN 15 C, unde limita este stabilită la 50 km/h.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Alți doi vitezomani, ambii din județul Iași, au fost surprinși, cu pistolul radar, deplasându-se cu 113 km/h în Vadu Moldovei și Drăgușeni.

Aceștia și alți șapte șoferi au rămas fără permisul de conducere, următoarele 90 de zile având calitatea de pieton. Suplimentar acestei măsuri, polițiștii Biroului Rutier Fălticeni le-au aplicat sancțiunea maximă prevăzută de lege. Vitezomanii s-au ales cu amendă în valoare de 2.900 de lei.

Conducătorul mașinii Audi a fost sancționat cu 3.200 de lei, atât pentru viteză excesivă, cât și pentru faptul că plăcuța de înmatriculare față era murdară, numărul nefiind vizibil și lizibil.

Polițiștii Biroului Rutier Fălticeni au reținut anul trecut 530 de permise, din care 337 pentru depășirea vitezei legale, adică 63,5% din totalul contravențiilor consemnate în 2020.

De la începutul anului și până în prezent au fost reținute 30 de permise, din care 20 pentru încălcarea prevederii privind limita de viteză în localitate.

ȘTIRI