Ajutoare alimentare pentru persoane defavorizate. 12.500 de pachete vor fi distribuite în zona FălticeniActualitate

Ajutoare alimentare pentru persoane defavorizate. 12.500 de pachete vor fi distribuite în zona Fălticeni

       Accesări: 18549

Au sosit ajutoarele alimentare. Persoanele defavorizate din zona Fălticeni urmează să primească pachetele cu produse de bază de la Uniunea Europeană, cel mai probabil până la sfârșitul acestei luni. 12.500 de persoane din mediul rural și urban vor beneficia de acestea.

Ele vor fi distribuite prin intermediul primăriilor, după finalizarea recepției dintre autoritatea județeană și unitatea administrativ teritorială.

15 localități din zona Fălticeni vor primi pachete alimentare. Este vorba de comunele Baia, Bogdănești, Boroaia, Dolhești, Drăgușeni, Fântâna Mare, Forăști, Hârtop, Preutești, Râșca, Vadu Moldovei și Vulturești.

Ajutoare alimentare sunt prevăzute și pentru orașele Dolhasca și Liteni, cât și pentru municipiul Fălticeni.

Pachetele conțin făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 L), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conservă din carne de vită (1,5 kg), conservă din carne de porc (900 g), conservă pateu de ficat de porc (1 kg), compot de fructe (1,5 L), gem de fructe (360g) și gem de fructe dietetic (360g).

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Și celelalte localități din zona Fălticeni, Bunești, Cornu Luncii, Horodniceni, Mălini, Rădășeni și Slatina urmează să primească produsele amintite.

Procesul de distribuire va continua până pe 10 martie pentru beneficiarii de pe listele inițiale, iar în perioada 11-25 martie, ajutoarele alimentare vor fi oferite persoanelor de pe listele suplimentare.

În paralel cu acestea sunt distribuite și pachetele de igienă.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) gestionează acest program destinat familiilor nevoiașe din întreaga țară. Alimentele de la Comunitatea Europeană se acordă prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAPD). Acestea sunt distribuite către beneficiari prin primăriile din fiecare localitate.

De alimente oferite de la comunitatea europeană nu beneficiază, însă, toată lumea, ci doar persoanele ce fac parte din categoriile defavorizate, cum sunt persoane dependente, adică persoanele cu handicap grav și accentuat, familiile și persoanele care primesc venitul minim garantat și beneficiarii alocației pentru susținerea familiei, persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv, victime ale calamităților, și persoane aflate în alte situații asemănătoare stabilite prin anchete sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, după cum se menționează în OUG 84/2020.

Pentru județul Suceava sunt alocate aproximativ 61.000 de pachete de la Uniunea Europeană.

ȘTIRI