Acțiunile „Scutul Pădurii” continuă. Polițiștii au controlat și amendat un agent economic din comuna MăliniRural

Acțiunile „Scutul Pădurii” continuă. Polițiștii au controlat și amendat un agent economic din comuna Mălini

       Accesări: 1347

Focus pe ilegalitățile din domeniul silvic. Polițiștii continuă activitățile denumite generic „Scutul Pădurii” în cadrul unor ample acțiuni de control la unități economice de profil. Pe parcursul acestei săptămâni au fost mobilizate efective sporite, inclusiv în zona Fălticeni.

Acțiunile oamenilor legii nu au rămas fără rezultate.

Aceștia au acționat inclusiv în traficul rutier pentru depistarea și prevenirea delictelor silvice.

Pe baza informațiilor deținute la nivelul IPJ Suceava, polițiștii au efectuat un control la un agent economic din comuna Mălini.

Verificările au fost desfășurate în perioada 24 -25 august împreună cu inginerii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Alma Clinic

Echipa de control a procedat la verificarea documentelor de proveniență a materialului lemnos precum și a inventarierii masei lemnoase din depozitul societății.

În urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice si stocurile faptice, echipa de control a constatat faptul că societatea a deținut la punctul de lucru cantitatea de 112,3 m.c., material lemnos în valoare de peste 15.500 lei fără respectarea prevederilor legale și nu a îndeplinit obligațiile privind efectuarea fotografiilor mijloacelor de transport a materialelelor lemnoase.

Oamenii legii au dispus sancţionarea contravenţională a unității, aplicandu-se două sancţiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei.

Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţilor lemn rotund rășinoase, lemn foc și resturi lemn rășinoase, însumând 112 m.c., în valoare de peste 15.500 lei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

ȘTIRI