Accident rutier în Fălticeni. Pieton lovit de un autoturism. Bărbatul traversa regulamentar  Bulevardul 2 GrăniceriLocal

Accident rutier în Fălticeni. Pieton lovit de un autoturism. Bărbatul traversa regulamentar Bulevardul 2 Grăniceri

       Accesări: 1905

Atenție când traversați strada! Chiar dacă sunteți pe trecere de pietoni, asigurați-vă temeinic, spun polițiștii, care recomandă puteți să vă deplasați în siguranță, chiar dacă semaforul are culoarea verde.
Un plus de prudență poate scuti de necazuri.

Din păcate, accidente rutiere, și nu puține, se întâmplă și pe trecerile de pietoni semnalizate și marcate corespunzător.

Un incident de dată recentă este acum în atenția agenților Poliției Rutiere Fălticeni.

Luni după-amiază, oamenii legii au fost anunțați, prin numărul unic 112, despre producerea unui accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Un echipaj al Compartimentului Rutier s-a deplasat la fața locului pentru cercetări.

Polițiștii au constatat, din primele verificări, că un șofer în vârstă de 48 de ani, din comuna Râșca, în timp ce conducea un autoturism Ford, pe direcția Fălticeni spre Spătărești, l-a surprins și accidentat pe un bărbat de 56 de ani, din comuna Forăști.

Pietonul traversa regulamentar, din partea stângă spre dreapta, având în vedere direcția de deplasare a mașinii, pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

Incidentul s-a petrecut pe Bulevardul 2 Grăniceri, la intersecția cu strada Filaturii.

Un echipaj al Ambulanței l-a transportat pe pieton la spital, pentru investigații medicale. Ambii participanți la trafic au fost testați cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Conform reglementărilor în vigoare, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice la unitatea medicală.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Din primele verificări reiese că șoferul nu i-a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversare regulamentară.

Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.

ȘTIRI