Accident încheiat cu decesul unui pieton din Fălticeni. Un șofer l-a acroșat în timp ce traversa neregulamentarActualitate

Accident încheiat cu decesul unui pieton din Fălticeni. Un șofer l-a acroșat în timp ce traversa neregulamentar

       Accesări: 24742

Eveniment rutier grav în municipiul Fălticeni. Un bărbat de 71 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident petrecut marți după-amiază în cartierul Maior Ioan. Victima a fost acroșată de un autoturism Ford Mondeo cu numere de Bulgaria, condus de un tânăr din comuna Mălini.

Pietonul s-a angajat în traversare prin loc nemarcat, deși în apropiere se afla o trecere de pietoni. El a trecut strada printr-un spațiu liber de pe scuar.

Accidentul s-a întâmplat în jurul orei 12.30.

Conducătorul auto se deplasa dinspre Colegiul „Vasile Lovinescu” spre Centrul Cultural G.V. Birlic (fosta Casă de Cultură).

Proiectat sub un autoturism din parcare

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Martorii de la fața locului spun că șoferul a încercat să evite accidentul. El a manevrat volanul spre stânga, însă coliziunea a fost inevitabilă.

Mașina l-a acroșat pe pieton cu partea dreapta față.

Septuagenarul din Fălticeni a fost proiectat din impact într-o mașină staționată, iar de aici a ajuns sub un alt autoturism (vehicul verde) în parcarea din fața magazinelor de pe strada Maior Ioan.

La momentul accidentului, victima traversa dinspre blocurile aflate în zona stadionului Tineretului spre zona magazinelor.

Polițiștii ajunși la fața locului au făcut măsurători, mașina fiind oprită la aproximativ 30 de metri de locul impactului.

Transportat în comă

Pietonul a fost transportat de un echipaj al Ambulanței la Spitalul Județean Suceava. Persoana rănită se afla în comă.

Acesta a suferit leziuni, la nivelul capului, toracelui și umărului. Șansele de supraviețuire ale pietonului erau minime. Acesta a ajuns la spitalul din Fălticeni în stare gravă, cu tensiune 4.

Medicii au reușit să-l stabilizeze și au cerut transferul persoanei rănite la Spitalul Județean Suceava.

Leziuni incompatibile cu viața

Victima a fost transportată cu o ambulanță de tip C, cu medic și asistent medical. Medicii au făcut tot ce au putut, însă leziunile grave și-au spus cuvântul.

Bărbatul de 71 de ani a murit trei ore mai târziu.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Șoferul este domiciliat în satul Pâraie, comuna Mălini, și are 19 ani. El a obținut permisul de conducere în urmă cu opt luni.

ȘTIRI