Accident grav lângă Bunești.  Două persoane sunt în stare critică. Un mopedist din Fălticeni s-a izbit într-o mașinăRural

Accident grav lângă Bunești. Două persoane sunt în stare critică. Un mopedist din Fălticeni s-a izbit într-o mașină

       Accesări: 20982

Evenimentele rutiere se țin lanț în zona Fălticeni. Un accident grav s-a petrecut în această după-amiază pe DN2, între localitățile Fălticeni și Bunești. Conducătorul unui moped s-a izbit frontal într-un autoturism Dacia Duster, care circula regulamentar, din sens opus.

În urma impactului, conducătorul mopedului și pasagera de pe acesta au suferit leziuni puternice. Ambii au fost transportați în stare critică la spital.

Două echipaje au preluat victimile și le-au transportat la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Oamenii legii spun că mopedistul a pierdut controlul direcției de mers într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens și s-a izbit în plin, în autoturismul Dacia.

Victimele sunt din Fălticeni.

Codrin Benta

Maiorul Marian Ruscan și locotenentul Ionuț Cobziuc, ofițeri în cadrul ISU Suceava, se aflau în trafic și au intervenit. Oamenii nu au stat pe gânduri și au acordat primul ajutor medical victimelor.

Unul dintre răniți a fost așezat în poziția laterală de siguranță, iar celui de-al doilea, i-a fost imobilizată manual coloana cervicală, care putea fi lezată.

Pompierii militari au solicitat la 112 resurse medicale specializate, iar la fața locului s-au deplasat modulul SMURD al Detașamentului de Pompieri Fălticeni și un echipaj SAJ.

Răniții au fost preluați de către cele două ambulanțe, SMURD și SAJ.

Maiorul Marian Ruscan este desemnat prim-adjunct al inspectorului șef, iar locotenentul Ionuț Cobziuc este adjunct al șefului Centrului Operațional, din cadrul ISU Suceava.

Polițiștii mai spun că bărbatul avea cască, însă femeia nu purta un astfel de obiect pentru protecție. Impactul puternic l-a proiectat pe mopedist în fața mașinii, în timp ce pasagera a fost aruncată în spatele vehiculului.

Conducătorul mopedului nu deține permis pentru nicio categorie auto.

Cercetările continuă în acest caz.

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Foto: Facebook

ȘTIRI