Absolvenții Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni au primit gradul de sergent majorEveniment

Absolvenții Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni au primit gradul de sergent major

       Accesări: 5849

Momente emoționante și clipe de neuitat. Absolvenții Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” au devenit în mod oficial subofițeri. Elevii promoției actuale, cu un stagiu de pregătire de 11 luni, au primit gradul de sergent major în cadrul unei ceremonii desfășurate vineri, 24 noiembrie, în centru municipiului Fălticeni.

Veniți din toată țara, părinții, rudele și prietenii absolvenților jandarmi au ținut să fie prezenți la acest moment special.

Așa cum se obișnuiește la astfel de ceremonii, elevii școlii militare au purtat tricolorul românesc pe epoleți, culorile drapelului, regăsindu-se și în numeroase buchete de flori dăruite la finalul manifestării.

La eveniment au participat subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu, colonelul Tudor Vladimirescu, comandantul SMSJ „Petru Rareș”, generalul de brigadă Ion Postelnicu, comandantul IJJ Suceava, colonelul Lucian Trășcălie (IGJR), Comisar șef Ceparu, adjunct șef al Poliției Municipiului Fălticeni și alți ofițeri de rang înalt din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Din partea oficialităților au participat primarul Cătălin Coman, senatorul George Mîndruță și subprefectul Florin Sinescu.

Ceremonia acordării gradelor militare a fost deschisă cu momentul primirii oaspeților, urmat e onorul și salutul adresat absolvenților jandarmi de către subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu.

Colonelul Tudor Vladimirescu s-a adresat promoției ianuarie-noiembrie 2023, vorbind cu emoție despre importanța acestui moment, dar și de perioada de formare petrecută de elevii jandarmi la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”.

Au urmat apoi un Te Deum, oficiat de un sobor de preoți, condus de preotul militar Cătălin Simion, după care au urmat discursurile invitaților, care au subliniat importanța acestui moment, dar și faptul că pășesc în cariera de jandarm având la bază o școală militară prestigioasă.

Șeful de promoție, Mihai Cernat, din Galați, a fost invitat să rostească, la rândul său, un discurs.

Dacă la debutul în școala militară, elevii au depus jurământul, jandarmii din această promoție, asemeni celorlalte generații, au avut în programul ceremoniei și intonarea Imnului României.

Peste 300 de voci au cântat la unison „Deșteaptă-le române!”.

Momentul cel mai așteptat de absolvenți a fost, fără îndoială, cel al acordării gradului de sergent major. Jandarmii stau față în față, așezând pe epoleții celuilalt coleg gradul amintit.

Finalul evenimentului este marcat de defilarea plutoanelor cu absolvenții promoțiilor care se perindă prin fața tuturor invitaților, ofițeri, oficialități și rude.

Ceremonia s-a încheiat cu salutul secretarului de stat și depunerea drapelului de luptă al școlii.

ȘTIRI