97% dintre cadrele infectate la spitalul din Fălticeni s-au vindecat. Doar trei angajați mai au coronavirusExclusiv

97% dintre cadrele infectate la spitalul din Fălticeni s-au vindecat. Doar trei angajați mai au coronavirus

       Accesări: 4026

Vești tot mai bune din zona unității medicale fălticenene. Aproape toate cadrele medico-sanitare depistate pozitiv cu noul coronavirus și-au recăpătat sănătatea. Personalul cu rezultate negative la testul COVID-19 s-a întors de săptămâna trecută la serviciu.

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a declarat în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni, că 97% dintre cadrele medico-sanitare care au depistate pozitiv acum sunt vindecate.

Doar trei angajați din rândul persanalului mai sunt pozitivi la coronavirus. Este vorba de 1 medic și 2 asistente.

Aceștia sunt în continuare sub tratament și urmează să fie testați din nou.

Până să revină la serviciu cadrele medico-sanitare depistate pozitiv, și care lucrau în pavilionul central al spitalului din Fălticeni, au fost testate de patru ori în trei săptămâni.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Testele au fost prelucrate de DSP Suceava.

Potrivit medicului epidemiolog Manuela Trifan, unele cadrele medico-sanitare depistate pozitiv au avut forme ușoare ale bolii, iar alte sau au fost asimptomatice.

Primul caz de coronavirus la Spitalul Municipal Fălticeni a fost depistat pe 21 martie la un medic al Secției Medicină Internă.

Pavilionul central al unității medicale s-a redeschis de pe 23 aprilie.

Pacienții confirmați sau suspicionați de coronavirus aduși la spitalul din Fălticeni sunt direcționați la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

ȘTIRI