97% dintre cadrele infectate la spitalul din Fălticeni s-au vindecat. Doar trei angajați mai au coronavirusExclusiv

97% dintre cadrele infectate la spitalul din Fălticeni s-au vindecat. Doar trei angajați mai au coronavirus

       Accesări: 4026

Vești tot mai bune din zona unității medicale fălticenene. Aproape toate cadrele medico-sanitare depistate pozitiv cu noul coronavirus și-au recăpătat sănătatea. Personalul cu rezultate negative la testul COVID-19 s-a întors de săptămâna trecută la serviciu.

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a declarat în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni, că 97% dintre cadrele medico-sanitare care au depistate pozitiv acum sunt vindecate.

Doar trei angajați din rândul persanalului mai sunt pozitivi la coronavirus. Este vorba de 1 medic și 2 asistente.

Aceștia sunt în continuare sub tratament și urmează să fie testați din nou.

Până să revină la serviciu cadrele medico-sanitare depistate pozitiv, și care lucrau în pavilionul central al spitalului din Fălticeni, au fost testate de patru ori în trei săptămâni.

Testele au fost prelucrate de DSP Suceava.

Potrivit medicului epidemiolog Manuela Trifan, unele cadrele medico-sanitare depistate pozitiv au avut forme ușoare ale bolii, iar alte sau au fost asimptomatice.

Primul caz de coronavirus la Spitalul Municipal Fălticeni a fost depistat pe 21 martie la un medic al Secției Medicină Internă.

Pavilionul central al unității medicale s-a redeschis de pe 23 aprilie.

Pacienții confirmați sau suspicionați de coronavirus aduși la spitalul din Fălticeni sunt direcționați la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

ȘTIRI