3 Sud Est, Nik și Vlăduța Lupău concertează la Zilele Municipiului Fălticeni. Programul ediției 2024 este finalizatEveniment

3 Sud Est, Nik și Vlăduța Lupău concertează la Zilele Municipiului Fălticeni. Programul ediției 2024 este finalizat

       Accesări: 13299

Pregătiri pentru momente de sărbătoare. Cel mai mare și așteptat eveniment local are loc luna viitoare, când se desfășoară Zilele Municipiului Fălticeni. Autoritățile locale au definitivat programul ediției 2024, care, ca și în anii trecuți, are ca element central Bâlciul de Sfântul Ilie.

Manifestările includ activități sportive, culturale, muzicale și de divertisment, menite să atragă publicul larg, tineri, dar și adulți.

Pentru al treilea an consecutiv concertele vor avea loc pe platoul de lângă stadionul de fotbal „Nada Florilor”, iar parcul de distracții va fi amenajat pe gazonul acestuia, teren aflat lângă Baza de Agrement și noua Bază Nautică.

Două evenimente aparte vor fi Nunta de Aur și procesiunea religioasă organizată în cinstea protectorului orașului Fălticeni.

60 de cupluri, care au împlinit 50 de ani de căsnicie, vor fi celebrate la Biserica Sfântul Ilie. Procesiunea se va desfășura în ajunul sărbătorii de Sfântul Ilie, sute de persoane fiind așteptate să participe și anul acesta.

Zilele Municipiului Fălticeni includ și activități sportive, câteva sute de participanți fiind înscriși la competițiile locale de tenis de câmp și de tenis de masă organizate în această perioadă.

La fel ca și în ultimii ani, Primăria și Consiliul Local vor premia elevii cu rezultate deosebite la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Absolvenții cu medii peste 9,50 vor primi stimulente financiare din partea autorităților locale.

Expoziția mașinilor epocă, denumită „Roți Legendare”, va fi prezentă în centrul orașului, unde vor fi admirate zeci de automobile istorice românești și străine, modele celebre sau rare, autovehicule care atrag priviri și astăzi.

Din programul evenimentului nu lipsește voia bună.

Parcul de distracții va fi deschis în preajma datei de 12 iulie.

Tinerii, copii și adulții vor avea acces între orele 12:00 – 24:00. La fel ca și în anii din urmă, cei mici vor avea la dispoziție carusele, iujuri, trenulețe, iar tinerii se vor putea să se distreze în aparate moderne precum ciocanul, parașutele, trenul electric sau brațele rotative.

Nu vor lipsi mașinuțele.

Organizatorii promit și câteva elemente de noutate.

Pentru partea artistică, autoritățile locale și partenerii acestui eveniment au decis să ofere câte puțin din fiecare gen muzical.

Cap de afiș sunt constănțenii trupei pop-dance 3 Sud Est, care va reveni într-un nou concert la Zilele Municipiului Fălticeni.

Printre vedetele anunțate la ediția 2024 sunt NIK (fondatorul N&D), Los Anonimos, Scarlet Aura și tânara Delia Racu.

Pentru iubitorii de muzică populară, vor fi recitaluri ale interpreților Vlăduța Lupău, Doina și Ciprian Petroaie, Călin Brăteanu, Petronela Butnariu și alții.

3 Sud Est, Los Anonimos și Scarlet Aura va concerta în seara zilei de 19 iulie, urmând ca interpreții de muzică populară să fie prezenți pe scenă în seara zilei de 20 iulie, iar Nik, Delia Racu și Vlăduța Lupău vor concerta pe 21 iulie.

Bugetul total al evenimentului se ridică la circa 375.000 de lei. Costurile vor fi suportate din sponsorizări și din bugetul local.

ȘTIRI