Accesări: 2251

În preajma sărbătorilor de iarnă, un grup de pensionare, din orașul Fălticeni, au dat curs îndemnului tinerei asistente medicale Giulia Bomba de a ajuta o femeie în vârstă din satul Drăgușeni.

Cea care avea, și încă are nevoie de ajutor, se numește Elena Toma și locuiește într-o căsuță lipsită de curent electric și alte înlesniri.

Se încălzește de la o sobă cu lemne, doar atât cât să nu înghețe, și își gătește pe o lampă din acelea cu petrol.

Noi, cele zece pensionare, am pus mână de la mână și am reușit să adunăm, de la alimentele strict necesare (ulei, zahăr, făină, mălai, conserve, dulciuri), până la îmbrăcăminte, dar și o plapumă. De asemenea, și o mică sumă de bani, pentru ca aceasta să-și procure petrolul necesar, atât pentru a-și lumina căsuța, cât și pentru a-și găti.

Tot ce am reușit să agonisim a fost depus în mașina tinerei asistente, atât în portbagaj, cât și în interiorul mașinii. Doar scaunul șoferului a rămas neocupat, pentru ca tânăra Giulia Bomba să poată conduce în siguranță, deoarece ea este inițiatoarea acestui gest de alinare a unor neajunsuri, dar și cea care face transportul la domiciliul persoanei ajutate.

Mahanu Design

Satul Drăgușeni se află pe traseul șoselei E 85, așa că cei care se deplasează către Moțca sau Roman, trec și prin acest sat, iar dacă au inimă bună și vor să urmeze îndemnul ,,Ajut eu…’’, o pot face cu ușurință, deoarece toți locuitorii satului o cunosc pe vârstnica Elena Toma și îi pot informa unde se află căsuța acesteia.

Noi nu ne vom limita doar la acest ajutor din preajma sărbătorilor, ci vom continua să ,,Ajutăm noi…’’, pentru că doar atât nu este suficient, timpul nu se oprește și nu știm ce ne oferă viața.

Noi nu dorim să ne lăudăm cu fapta noastră, ci dorim să oferim un exemplu și un îndemn celor ce au gânduri bune și suflete generoase.

În urma publicării acestui articol, conducerea Primăriei Comunei Drăgușeni a contactat redacția cotidianului Cronica de Fălticeni pentru a face câteva precizări importante:

  • Elena Toma are pensie de 704 lei.
  • Până la pensia de drept, ea a beneficiat de ajutor social fără să presteze orele necesare de muncă.
  • Ea deține 2 hectare de teren arabil pentru care primește.
  • Este scutită de plata utilităților la primărie.
  • Primăria a racordat gospodăria ei la sistemul de apă și i-a montat o pompă.
  • Elena Toma a beneficiat de ajutor și sprijin din partea Primăriei. Drăgușeni oricând ea a solicitat sau a fost nevoie.
  • Racordarea la energie electrică a gospodăriei unde locuiește nu este posibilă deoarece nu a fost deschisă succesiunea, iar formalitățile nu au fost făcute pe cale notarială.

ȘTIRI